Tuesday, 4 November 2014

Testimoni Omega Guard: Dari HYPERACTIVE ---> LEBIH FOKUS !!!



Assalamualaikum semua,

Hari pun dah petang. mesti semua dalam kete tgh menempuh jem nak balik.. ingat dulu masa zaman keje.. mmg x sabar nak balik jumpa anak-anak.

penat macam mana pun tapi bila tgk muka anak-anak rasa hilang penat segalanya..tgk keletah dorang. tgk keaktifan dorang..hehehe..

bila sebut soal keaktifan anak-anak ni Ida nak kongsikan tentang anak-anak yang hyperactive ni. ada sebab kenapa anak-anak kita ni hiperaktif sebenarnya. Ida buat research skit punca anak-anak jadi hyperactive.

Antara puncanya adalah dari sumber makanan. Makanan yang banyak bahan pengawet memberi potensi untuk membentuk kelakuan anak-anak menjadi hiperaktif. Selain daripada tu terdapat juga faktor genetik. Di mana semasa ibu bapa atau saudara semasa kecil seorang yang hiperaktif akan menurun kepada anak-anak.

Dan juga terdapat kemungkinan anak-anak mengalami sindrom yang dipanggil hiperaktif (ADHD - Attention Deficit Disorder). Kanak-kanak yang menghidap sindrom ADHD lebih bertenaga, cepat gelisah, dan sukar memberi tumpuan. Biasanya sindrom ADHD lebih banyak berlaku pada kanak-kanak lelaki berbanding perempuan.

Selain daripada itu, faktor kelahiran pramatang, bayi yang dilahirkan tidak cukup berat atau mengalami kecederaan pada otak semasa dalam kandungan juga dikatakan punca kepada masalah hiperaktif.

Di sini Ida kongsikan apa feedback Puan Mumtaz setelah beliau cuba memberi Omega Guard pada anak perempuannya.





Alhamdulillah ianya memberi kesan yang baik pada anak perempuan Puan Mumtaz. Sekiranya anda juga mengalami masalah yang sama tidak salah untuk mencuba. Selain membantu anak lebih fokus, Omega Guard juga bagus untuk perkembangan otak dan minda mereka.


Hidayah Mohamad
019-983 5090
IG: @mommyshop83 
hidayahmohamad83@gmail.com



Post a Comment