Sunday, 2 November 2014

Panduan Memilih Suplemen Minyak Ikan TERBAIK




Assalamualaikum dan Selamat Malam semua,

Ida pasti semua mesti seronok kan menikmati waktu hujung minggu bersama keluarga tersayang. Ada yang menghadiri majlis kenduri, birthday dan sebagainya. Biasanya waktu hujung minggu ni adalah waktu makan-makan bersama keluarga dan kawan-kawan.

Bila sebut pasal makan ni mesti ada yang terlebih makan dek kerana terlampau byk jemputan kenduri. Dalam seminggu 5 hari berdiet sakan tapi 2 hari waktu hujung minggu makan macam utk 5 hari.. Guana tuuuu.. abis rosak semua diet..hehhee.

Ok.. makan, makan juga tapi kena juga jaga tahap kolestrol anda ok. Pastikan 6 bulan sekali check kolestrol anda ok. Kalau tak nak g klinik boleh check di farmasi. Bercakap tentang kolestrol ni malam ni Ida nak kongsikan tentang panduan memilih minyak ikan yang terbaik. Minyak ikan ni sangat bagus untuk mereka yang mempunyai tahap kolestrol yang tinggi. Suplemen ambil tapi makan pun kena control ok!.

Berikut ada faktor yang perlu anda ambil kira sebelum membeli suplemen minyak ikan:-

  1. Purity. The oil must meet international standards for heavy metals, PCBs, dioxins and other contaminants. Many do not – even when they claim they do.
  2. Freshness. Omega-3 oils are susceptible to oxidation, which makes them rancid. Rancid oils are pro-inflammatory and contribute to the diseases you’re trying to relieve or prevent by taking fish oil in the first place!
  3. Potency. In order to have the desired anti-inflammatory effect, fish oil must contain an adequate amount of the long-chain omega-3 derivatives EPA and DHA. DHA is especially important.
  4. Nutrients. All fish oils contain some amount of EPA and DHA. However, fishliver oil (from cod, skate or shark) also contains naturally occurring fat-soluble vitamins that are difficult to obtain from foods.
  5. Bio-availability. The ability to absorb the beneficial components of fish oil is based on the molecular shape of the fatty acids. The more natural the structure the better.
  6. Sustainability: The fish should be harvested in a sustainable manner and species that are under threat should be avoided.
  7. Cost: the product must be relatively affordable to be practical for most people.
Nampak tak penting utk pilih minyak ikan yang paling tulen. Ikan di lautan banyak terdedah kepada logam berat yang memberi risiko kepada kesihatan kita.

Keistimewaan Shaklee Omega Guard adalah ia melalui proses penyulingan sebanyak 3 kali untuk mendapatkan minyak ikan paling tulen. Proses ini sangat mahal. 

Dan berita baik untuk penggemar minyak ikan adalah bulan ini ada DOUBLE PROMOTION!!


Beli 6 botol PERCUMA 1 botol dan PERCUMA KEAHLIAN SEUMURHIDUP.



Tak cukup bajet nak beli 6 botol???.. Sabar2x yeeee.. ada lagi satu promosi.. Shaklee suka tauuu buat double promotion sejak dua menjak ni.. sebab terlampau banyak sangat permintaan produk Shaklee la niii.. hehehehe..

Beli 2 botol dan dapat DISKAUN 5%.. haaaa..best kannn!!!!



Hidayah Mohamad
019-983 5090
hidayahmohamad83@gmail.com
IG: @mommyshop83

Post a Comment