Tuesday, 4 November 2014

Testimoni Omega Guard: Dari HYPERACTIVE ---> LEBIH FOKUS !!!

18:00 0 Comments


Assalamualaikum semua,

Hari pun dah petang. mesti semua dalam kete tgh menempuh jem nak balik.. ingat dulu masa zaman keje.. mmg x sabar nak balik jumpa anak-anak.

penat macam mana pun tapi bila tgk muka anak-anak rasa hilang penat segalanya..tgk keletah dorang. tgk keaktifan dorang..hehehe..

bila sebut soal keaktifan anak-anak ni Ida nak kongsikan tentang anak-anak yang hyperactive ni. ada sebab kenapa anak-anak kita ni hiperaktif sebenarnya. Ida buat research skit punca anak-anak jadi hyperactive.

Antara puncanya adalah dari sumber makanan. Makanan yang banyak bahan pengawet memberi potensi untuk membentuk kelakuan anak-anak menjadi hiperaktif. Selain daripada tu terdapat juga faktor genetik. Di mana semasa ibu bapa atau saudara semasa kecil seorang yang hiperaktif akan menurun kepada anak-anak.

Dan juga terdapat kemungkinan anak-anak mengalami sindrom yang dipanggil hiperaktif (ADHD - Attention Deficit Disorder). Kanak-kanak yang menghidap sindrom ADHD lebih bertenaga, cepat gelisah, dan sukar memberi tumpuan. Biasanya sindrom ADHD lebih banyak berlaku pada kanak-kanak lelaki berbanding perempuan.

Selain daripada itu, faktor kelahiran pramatang, bayi yang dilahirkan tidak cukup berat atau mengalami kecederaan pada otak semasa dalam kandungan juga dikatakan punca kepada masalah hiperaktif.

Di sini Ida kongsikan apa feedback Puan Mumtaz setelah beliau cuba memberi Omega Guard pada anak perempuannya.





Alhamdulillah ianya memberi kesan yang baik pada anak perempuan Puan Mumtaz. Sekiranya anda juga mengalami masalah yang sama tidak salah untuk mencuba. Selain membantu anak lebih fokus, Omega Guard juga bagus untuk perkembangan otak dan minda mereka.


Hidayah Mohamad
019-983 5090
IG: @mommyshop83 
hidayahmohamad83@gmail.com



GIVEAWAY RM100 Untuk Seorang Pemenang Bertuah

17:22 0 Comments
GIVEAWAY November . Bermula hari ini sehingga 30 November 2014.


Klik banner untuk join

Senarai filem melayu yang akan ditayangkan di pawagam pada penghujung 2014/2015

  • cicakman 3
  • dendam orang mati
  • anak jantan
  • lelaki harapan dunia
  • manisnya cinta di cappadoccia
  • hanyut 
  • gila baby
  • nota
  • suami aku ustaz
  • balun
  • bravo 5
  • hantu bungkus ikat tepi
  • dollah superstar
  • juvana 2
  • kelibat
  • tuli sekampung
  • terbaik dari langit
  • 1,2 jaga

Syarat-syarat penyertaan :

  1. Copy kod HTML dan paste kan di entry
  2. Tag sekurang-kurangnya 3 orang rakan
  3. Follow blog Portal Pengembara Jalanan di Google Friend Connect
  4. Tinggalkan link url entry korang di ruang komen.
  5. Link kan banner ke entry ini.
Kod HTML :



Testimoni Omega Guard: Terkeluar KAHAK KUNING???

16:00 0 Comments

Assalamualaikum semua,

Selamat bekerja bagi yang sedang bekerja. Sila keje dengan tekun, jangan ngelat tidur dalam surau ok!. Hehehe..

Petang2x macam terasa nak share testimoni Omega Guard la.. Almaklum tengah promo HOT sekarang kang. Beli 2 botol dapat diskaun 5%.. sapa tak nak kan..

Asal sebut je Omega mesti orang hanya ingat untuk kasi otak bijak pandai je kannn.. Tapi sebenarnya Omega ni ada kelebihan atau manfaat lain. Tak ramai yang tahu sebenarnya..

Ida ada buat research skit tentang asid lemak Omega-3 ni. Ada la jumpa beberapa blog indon ni. memandangkan bahasa indon so Ida cuba translate - kan ke bahasa melayu ok!.

Ikan yang kaya asid lemak omega-3, iaitu jenis ikan berlemak, seperti salmon, tuna, sardin dan ikan kembung, mengandungi jumlah yang tinggi omega-3, iaitu lemak sihat harus diperoleh tubuh dari makanan. Menurut kajian yang diterbitkan dalam Journal of American College of Nutrition pada tahun 2002, omega-3 yang berasal dari minyak ikan kemungkinan memberi kesan positif untuk kesihatan paru-paru pada anak-anak yang mempunyai asma. Dalam beberapa kes, pengambilan omega-3 telah membolehkan individu dengan radang paru-paru kronik hanya akan memerlukan ubat anti inflamasi dalam jumlah yang lebih kecil. Credit: http://bit.ly/1wZjMhy

No wonder la ramai ibu-ibu yang mempunyai anak yang adalah masalah asma memberikan feedback yang baik setelah consume Omega Guard.

Di bawah ni Ida kongsikan feedback dari Puan Yeen Maszleen:-



Jom pilih yang terbaik untuk anak anda. Tak sampai hati kan tgk anak-anak kecil kita ni dari kecil dah makan ubat-ubat klinik. Let's change to the more natural product!!!...


Hidayah Mohamad
019-983 5090
IG: @mommyshop83
hidayahmohamad83@gmail.com

Giveaway Super Duper Awesome By Jaja

15:42 0 Comments
Assalamualaikum, Sebagaimana tajuk entry ni, saya nak adakan giveaway memandangkan exam dah habis and ada sedikit masa luang, maka terciptalah Giveaway Super Duper Awesome By Jaja
Maka, saya rasmikan Giveaway Super Duper Awesome By Jaja ni. *tepuk*
Moga ramai yang join GA ni yer ^_^


 HADIAH


Hadiah Misteri 2x by Ruqaiyah
Bloglist Ever x2 by Izwani
Top up RM 10x2
Small pouch bag 2x By Beba Ifa
PVC Keychain 2x By Beba Ifa
Review blog x1 By Hazimah
Header x2 By Hazimah
Goody Bag 2X by Tracey
Sophie Nail Buffer 5 in 1 1X By Noyou
Topup rm5 2X By Wawa
Tasbih digital 2X By Wawa


Tarikh 
 
1/11/2014 - 1/12/2014

Hantar link di entry ini sahaja
Para sponsor juga dijemput join, 
Oh ye, Sponsor paling banyak promote GA ni juga akan mendapat hadiah M.I.S.T.E.R.I
Sila jujur ye, pastikan ikut semua syarat. Tapi, jika ada peserta yang tiada akaun-akaun seperti dalam syarat tu, sila abaikan. Harap JUJUR ye.

Sunday, 2 November 2014

Panduan Memilih Suplemen Minyak Ikan TERBAIK

05:10 0 Comments



Assalamualaikum dan Selamat Malam semua,

Ida pasti semua mesti seronok kan menikmati waktu hujung minggu bersama keluarga tersayang. Ada yang menghadiri majlis kenduri, birthday dan sebagainya. Biasanya waktu hujung minggu ni adalah waktu makan-makan bersama keluarga dan kawan-kawan.

Bila sebut pasal makan ni mesti ada yang terlebih makan dek kerana terlampau byk jemputan kenduri. Dalam seminggu 5 hari berdiet sakan tapi 2 hari waktu hujung minggu makan macam utk 5 hari.. Guana tuuuu.. abis rosak semua diet..hehhee.

Ok.. makan, makan juga tapi kena juga jaga tahap kolestrol anda ok. Pastikan 6 bulan sekali check kolestrol anda ok. Kalau tak nak g klinik boleh check di farmasi. Bercakap tentang kolestrol ni malam ni Ida nak kongsikan tentang panduan memilih minyak ikan yang terbaik. Minyak ikan ni sangat bagus untuk mereka yang mempunyai tahap kolestrol yang tinggi. Suplemen ambil tapi makan pun kena control ok!.

Berikut ada faktor yang perlu anda ambil kira sebelum membeli suplemen minyak ikan:-

  1. Purity. The oil must meet international standards for heavy metals, PCBs, dioxins and other contaminants. Many do not – even when they claim they do.
  2. Freshness. Omega-3 oils are susceptible to oxidation, which makes them rancid. Rancid oils are pro-inflammatory and contribute to the diseases you’re trying to relieve or prevent by taking fish oil in the first place!
  3. Potency. In order to have the desired anti-inflammatory effect, fish oil must contain an adequate amount of the long-chain omega-3 derivatives EPA and DHA. DHA is especially important.
  4. Nutrients. All fish oils contain some amount of EPA and DHA. However, fishliver oil (from cod, skate or shark) also contains naturally occurring fat-soluble vitamins that are difficult to obtain from foods.
  5. Bio-availability. The ability to absorb the beneficial components of fish oil is based on the molecular shape of the fatty acids. The more natural the structure the better.
  6. Sustainability: The fish should be harvested in a sustainable manner and species that are under threat should be avoided.
  7. Cost: the product must be relatively affordable to be practical for most people.
Nampak tak penting utk pilih minyak ikan yang paling tulen. Ikan di lautan banyak terdedah kepada logam berat yang memberi risiko kepada kesihatan kita.

Keistimewaan Shaklee Omega Guard adalah ia melalui proses penyulingan sebanyak 3 kali untuk mendapatkan minyak ikan paling tulen. Proses ini sangat mahal. 

Dan berita baik untuk penggemar minyak ikan adalah bulan ini ada DOUBLE PROMOTION!!


Beli 6 botol PERCUMA 1 botol dan PERCUMA KEAHLIAN SEUMURHIDUP.



Tak cukup bajet nak beli 6 botol???.. Sabar2x yeeee.. ada lagi satu promosi.. Shaklee suka tauuu buat double promotion sejak dua menjak ni.. sebab terlampau banyak sangat permintaan produk Shaklee la niii.. hehehehe..

Beli 2 botol dan dapat DISKAUN 5%.. haaaa..best kannn!!!!



Hidayah Mohamad
019-983 5090
hidayahmohamad83@gmail.com
IG: @mommyshop83