Friday, 31 October 2014

Kipas Tanpa Wayar dan Elektrik, Bolehkah Berfungsi Dengan Baik?





Assalamualaikum semua,

FUhhh..dah lama blog ni bersarang labah2x..hehehe.. Hari ni kita nak kasi buang sawang2x, kasi bersih skit.. Tak da la rupa macam rumah berhantu kannn.. hehhe..


Okeh..Pagi ni nak share skit cite pasal kipas ni. Bayangkan kipas tanpa wayar agak2x boleh tak kipas tu berpusing?..mesti tak kan.. mesti kena ada connection dgn eletrik juga kan baru la boleh berpusing dgn baik..


Tetiba lak cite pasal kipas ni kann.. hahaha


Sebenarnya nak cite pasal DHA. Tahu tak apa itu DHA? DHA ni adalah asid lemak Omega-3. Biasanya kita akan jumpa DHA ni dalam ikan laut sejuk seperti salmon.


Pernah tgk tak iklan susu formula di TV? Mesti ada nampak perkataan DHA terbang masuk dalam kepala budak yang tengah minum susu kannn..hehhee..  Apa ayat Wardina selalu ckp dalam iklan tu "apabila sel-sel otak berhubung". Dalam susu formula juga ada DHA. Lagi banyak sel-sel otak berhubung lagi banyak perkara yang kanak-kanak mudah belajar. 


So apa kaitan dengan kipas tadi?. Kipas perlu berfungsi dgn baik apabila ada wayar dan elektrik. Begitu juga dengan sel-sel otak kita ni. Kalau nak berfungsi dengan baik mesti la kena berhubung/connected to each cell.. Bayangkan kalau ada "wayar putus" dalam otak, agak2x boleh ke kita berfikiran waras?..


Kalau bayi yang menyusu badan akan dapat DHA melalui susu ibu. Dan DHA sangat penting untuk bayi berusia sehingga 6 bulan kerana membantu kesihatan otak, mata serta sistem saraf mereka.


Secara semulajadinya, badan kita menghasilkan DHA tetapi dalam kuantiti yang sedikit dan kita perlu dapatkan DHA secukupnya melalui sumber makanan dan suplemen.


Bila sebut pasal suplemen ni penting utk kita pilih asid lemak Omega-3 yang PALING TULEN. Ini kerana ikan laut sejuk ni banyak terdedah kepada logam-logam berat yang boleh memberi risiko yang merbahaya kepada kesihatan kita.


Nak tahu suplemen asid Omega-3 yang PALING TULEN???.. Haruslah Omega Guard !!!!
Bulan ni ada promotion Beli 6 botol PERCUMA 1 botol pulak tu..Memang sedang elok la borong bulan ni.


Omega Guard dihasilkan melalui proses penyulingan sebanyak 3 kali. Kebanyakan jenama lain hanya melalui proses penyulingan 1@2 kali sahaja. Ini kerana proses ini SANGAT MAHAL.. Dan Shaklee sentiasa memberikan yang terbaik dalam setiap produknya. I loikeeee..


Kepada ibu2x yang masih menyusukan anak dan ibu mengandung, jangan lepaskan peluang ini ok, Jom kasi pecah branch Shaklee kita serbu yaaa.. hehehe..


Ini la rupanya Omega Guard. Dalam bentuk soft gel. Mudah ditelan. Utk kanak-kanak yang tak boleh telan boleh pecahkan dan picit masuk dalam mulut atau makanan kegemaran mereka. Credit pic: fieza79.blogspot.com

Hidayah Mohamad
019-983 5090
IG: @mommyshop83
hidayahmohamad83@gmail.com



Post a Comment

Info Lain :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...