Wednesday, 6 August 2014

Raya Oh Raya...

Bulan Syawal ni bulan orang kita makan banyak. Setiap kali menziarah rumah semua makanan kita cuba. Betul tak?. Tak salah kalau nak makan tapi kalau dah terlebih makan lain cite pulak nanti. Elok2x baju muat terus tak muat. Elok2x kancing seluar boleh kancing lepas makan kena bukak. hehehe.

Ni la pengalaman beraya setiap tahun. Bila makan dah macam2x nak membuang pulak payah. Mana tak nya bantai minum air macam2x. Air masak memang tolak tepi la kan. Kalau En Husband bila dah makan macam2x masa raya, sebelum tidur confirm telan Herb-lax. Kasi cuci usus. Herb-lax ni pun bukannya makan setiap hari. Makan bila perlu atau 2x seminggu je. Yang perut buncit memang sesuai la kalau nak cuba dan juga yang payah membuang.

Ida teringat start hari raya kedua aritu kena selesema. Sakit tekak pun ada. Macam2x air minum. Sampai tahap bangun jam 3 pagi sebab hidung tersumbat. Sangat tak best kalau nak tidur dengan hidung tersumbat. Lepas tu Ida telan 2 biji Vita-C dua hari berturut-turut. Baru la lega skit. Gara-gara tak bawak Nutriferon balik kpg.

Lepas ni tak nak ngelat dah makan Vitamin C. Bukan je untuk kecantikan kulit tapi elok untuk imun badan kita.

Untuk anda semua raya, raya jugak ye. Makan pun berpada-pada ye. Nanti lepas bulan raya kena pulak diet sebab berat naik berkilo-kilo. v(^_^)v

Harga : RM52.50
1 botol ada 120 biji
Makan 2x seminggu @ bila perlu

Harga: RM92.50
1 botol ada 180 biji
Makan 1 biji setiap hari. 1 botol tahan 6 bulan. Jimat kan??

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Post a Comment

Info Lain :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...