Friday, 18 July 2014

[PART 2] Vitamin C bukan hanya untuk kecantikan kulit tapi...

Assalamualaikum semua,

Mesti ada yang ternanti-nanti nak tahu apa lagi kebaikan Vitamin C kan. Ok. Seperti dijanjikan, Ida share dalam entry kali ni.

Kalau dulu Ida tak pernah tahu pun yang Vitamin C ni membantu meningkatkan sistem imun badan. Bila ke klinik doktor bagi ubat telan je. Tak tahu pun ubat tu utk apa sebenarnya. Tapi bila dah buat Shaklee ni sedikit sebanyak belajar apa kebaikan setiap vitamin. Selain untuk meningkatkan sistem inun badan, ia juga sangat bagus untuk mereka yang alergi hidung.

Apabila sebut je pasal kanser kita semua tahu kan kanser adalah antara penyakit yang digeruni setiap manusia. Kalau stage awal mungkin ada harapan untuk sembuh. Apa2x pun sihat dan sakit tu Allah yang tentukan. Kita sebagai manusia kena ikhtiar. Apa yang Vitamin C boleh bantu adalah ia melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia berbahaya. Vitamin C juga membantu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita. Mesti ada yang tak tahu kan apa benda radikal bebas ni sebenarnya. Radikal bebas ni kita boleh dapat dari persekitaran kita seperti pencemaran air, udara, merokok, cahaya UV dsb. Apabila terlampau banyak radikal bebas dalam tubuh kita ia akan mengundang kepada pelbagai penyakit seperti di bawah ni: 



Haaa.. ni adalah salah satu kebaikan Vitamin C yang semua orang paling suka iaitu MENCANTIKKAN KULIT. Bila sebut je untuk cantikkan kulit mesti orang perempuan suka kan. Tapi ada juga orang lelaki yang menitikberat soal kecantikan kulit ni. Vitamin C membantu melambatkan penuaan. Bayangkan umur baru 30 tahun lebih tapi dah rupa macam umur 40 tahun. Siapa nak kan?. Semua orang nak kelihatan muda dan kalau boleh nampak muda dari usia sebenar. Hehehe. Vitamin C juga membantu menyekat pigmentasi. Pigmentasi ni punca utama kulit muka naik jeragat. Macam mana rupa jeragat tu? Haa..meh tgk gambar di bawah.


Selain untuk kencantikan kulit, Vitamin C juga membantu mereka yang mengalami insomnia. Antara sebab-sebab insomnia adalah stres akibat sesuatu masalah, tekanan di tempat kerja, masalah rumah tangga, kekecewaan atau putus hubungan cinta dan masalah gangguan jiwa. Waktu tidur yang cukup sangat penting untuk kita kekal bertenaga pada keesokkan harinya.

Last but not least, Vitamin C membantu mengekalkan kolestrol sihat. Siapa yang tak pernah check kolestrol? Sila la check ye. Jangan ingat orang tua je kena check. Orang muda sekarang pun dah ramai yang kolestrol tinggi dan ada sampai over border. Uols boleh check di farmasi. Murah je. Kolestrol tinggi bukan penyakit tetapi mengundang kepada gejala penyakit seperti penyakit jantung, strok, tekanan darah tinggi, dan diabetes.

Alhamdulillah selesai sudah share dengan uolss semua tentang kebaikan Vitamin C. Pentingkan Vitamin C ni dalam diet harian kita..

Apa kelebihan Shaklee Sustained Release Vita-C 500mg ni? Ia adalah vitamin C direka khas dengan sistem pelepasan semula jadi. Di mana sebanyak 100mg akan dibebaskan ke dalam tubuh kita setiap jam. Memandangkan Vitamin C sangat mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam tubuh badan kita maka sistem pelepasan semulajadi ini sangat diperlukan.

1 botol ada 180 biji
Makan 1 hari 1 biji. Tahan 6 bulan. Jimat kan??
Hanya RM92.50
1 biji baru 50 sen.
UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH:

UNTUK TAMBAHAN PRODUK LAIN (JIMAT POSTAGE) SILA KLIK DI SINI.

  1. Baca Online Ordering Agreement dan pilih pada button AGREE. Klik pada button NEXT untuk teruskan.
  2. Skrin akan memaparkan produk Vita-C dan anda boleh ubah kuantiti yang anda ingin beli dan klik pada button CHECKOUT.
  3. Skrin akan memaparkan maklumat yang perlu anda lengkapkan untuk tujuan proses penghantaran. Klik pada button CONTINUE untuk teruskan.
  4. Skrin akan memaparkan maklumat tempahan dan penghantaran. Klik pada button PROCEED FOR PAYMENT.
  5. Skrin akan memaparkan maklumat pembayaran. Pembayaran hanya boleh dibuat melalui DEBIT CARD/CREDIT CARD. Sila masukkan maklumat yang diperlukan dan klik pada button CONFIRM PAYMENT.
  6. Tempahan anda akan diproses dan apabila transaksi telah berjaya, skrin akan memaparkan pengesahan tempahan anda. Anda boleh cetak resit tempahan anda sebagai rujukan.


Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Post a Comment