Wednesday, 18 June 2014

Sayangilah Tulang Kita!


Ada antara kita yg tak kisah atau tak ambil kira pengambilan kalsium dalam diet harian. Susu pun jarang minum. Bagi kita susu atau kalsium hanya untuk kanak-kanak yang sedang membesar. Walhal sebenarnya kita memerlukan kalsium sehingga kita dewasa dan meningkat ke usia senja.

Saya bercakap berdasarkan pengalaman saya. Masa mengandungkan anak kedua memang saya jarang minum susu dan suplemen kalsium pun saya tak ambil. Kesannya selepas bersalin dan tambah lagi menyusukan anak memang terasa sangat sakit belakang.

Tahu tak kita ni kaum wanita kehilangan kalsium dari badan sejak kita datang period. Bayangkan kalau kita datang period masa umur 12 tahun. Sekarang umur dah 30 tahun bermakna 18 tahun kita dah kehilangan kalsium. Tu belum lagi bila kita mengandung dan menyusukan anak. Kira memang besar lah pengorbanan kaum wanita ni. Cewahh..hehehe.

Dan sekarang Ostematrix la yg jadi peneman saya setiap malam sebelum tidur. Hanya 4 biji sehari. Alhamdulillah sakit belakang pun dah kurang. Dan paling best membantu dalam pelawasan. Siapa yang sembelit semasa pantang tu sure ngeri bila nak ke toilet kan. Meh cuba Ostematrix. Dari feedback customer2x saya alhamdulillah dah x sembelit.

Sayangilah tulang kita! Nak pakai lama ooo..

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID : 889076
HP: 019-983 5090
Email : hidayahmohamad83@gmail.com

Post a Comment