Sunday, 15 June 2014

B-Complex: Menjana Tenaga dan Mengawal Emosi Saya!


Assalamualaikum, hari ni saya nak share kenapa saya jatuh cinta dengan B-complex ni. Bila sebut je vitamin B kita mesti tertanya apa sebenarnya fungsi vitamin B ni kan. Antara fungsinya adalah menukar makanan kepada tenaga. Sebut je pasal bertenaga sapa tak suka kan. Memang saya sgt perlukan tenaga sebab saya SURI RUMAH. hehehe. Fuh.. kalau tak bertenaga dan dok melepek je tak jadi keje kan. Dengan nak uruskan anak2 yang super cergas dan aktif.

Dan yang paling saya suka adalah antara fungsi B-complex ni adalah MELAWAN TEKANAN. Emosi terkawal mmg sangat best. Secara tak langsung sakit kepala pun kurang. Penting sebenarnya kita ni sebagai suri rumah utk mengawal tekanan perasaan. Kalau tak terkawal blh kena tekanan darah tinggi nanti. hahaha.

Nak tahu fungsi2x lain B-complex? Jom baca kat bawah ni ye..

  • Membantu tumbesaran.
  • Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  • Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
  • Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/focus( students).
  • Membantu pembentukan sel daran merah yang sihat dan antibody, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawatvatau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migraine, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.
  • Meredakan senggugut.
  • Mencegah perlcche (kerekahan mulut), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.
  • Detoksifikasi – meredakan alahan.
  • Penambahan berat badan.
  • Mengurangkan wheezing dan symptom asthma.
  • Metabolisme kolestrol,hati & fungsi pundi hempedu.
  • Menghalang kerosakan saraf & mengurangkan sakit arthritis.
  • Memperbaiki tisu.

1 botol ada 120 biji. Sehari makan 1 biji je. So boleh tahan 4 bulan. Sangat menguntungkan kan!!. Satu botol harga RM53.73. Satu biji harga baru 45 sen.

Siapa dah cuba confirm akan jatuh cinta terus. Hehehe..

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com
Post a Comment