Saturday, 31 May 2014

Testimonial Cinch Shake: Untuk Inch Loss


Puan Sha Reza

Alhamdulillah....Berat dah pon turun 2.5kg sejak amik CINCH SHAKE MIX start puasa aritu...Serius saya memang tak diet pon puasa kali ni.Bedal je ape saya nak makan sampai En. Hubby pon tegur n takut tengok saya makan banyak..huhuhu...Semalam first time hubby cium bekas CINCH die cakap sedapnye bau CINCH perisa CAFE LATTE ni...hahahaha....tapi die tak leh minum sbb die dah kurus...kekeke "

Puan Nimie Rozaili:

sesuatu yg menarik utk dikongsi bln kedua saya consumed shaklee... herbalax+lecithin+cinch saya ilang 5kg yg bagus walaupun sy mkn berat x naik static n menurun.. x nmpk kurus secara mendadak tapi kurang dr segi inci n bdn lebih ringan . dgn shaklee saya mampu dan akan trus kan usaha.. terbaik "

En Muhammad Faiz Mohamed Saaid:

Salam sejahtera,saya nak kongsikan sedikit pengalaman saya mengambil ESP dan CINCH. Ceritanya bermula semasa bulan puasa lepas. Wife saya yang menggalakkan saya ambil cinch dicampur dengan ESP untuk memberikan tenaga semasa bulan puasa. Alhamdulillah, saya rasa bertenaga selepas ambil CINCH + ESP. Saya ambil semasa sahur dan semasa berbuka. Alhamdulillah, nak pergi solat tarawikh pun tak rasa lembik, (tapi kekadang tu malas jgk hehhe). Lagi yang bestnya, sebab diet terjaga, dibantu dengan CINCH +ESP, berat badan turun 4kg. Alhamdulillah, saya teruskan minum CINCH . Berat sekarang dapat maintain, dah tak naik sangat sebelum ambil CINCH. Sejak menggunakan shaklee, saya baru serius ambil berat tentang kesihatan, sekarang dah rajin turun padang main bolasepak, atas kesedaran kesihatan . Lagi yang bestnya, SHAKLEE ni memang banyak kajian saintifik, yang perlukan kita banyak membaca, sesuai dengan aktiviti saya sekarang yang sedang buat PHD. Alhamdulillah, terima kasih SHAKLEE. "

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Friday, 30 May 2014

Testimonial GLA Complex: Untuk Period Tidak Teratur, Urat Saraf

Puan Isma Hanim Said:

" Assalamualaikum. Saya nak share KESAN POSITIF selepas sebulan saya amalkan product Shaklee iaitu ESP, GLA Complex, B COMPLEX + ASID FOLIC & ALFALFA. Saya makan semua ni untuk mengekalkan tahap kesihatan saya selain daripada untuk menguatkan rahim sebab saya dah 3 kali keguguran. Alhamdulillah selepas saya amalkan sebulan, saya dapati ada perubahan + contohnya : period saya dah kembali normal datang 7 hari genap. Sebelum ni 2,3 hari. Period saya regular cuma terlalu singkat. Selain daripada tu kulit saya pun makin lembut n nampak moisture. Yang paling best sekali baju tidur saya yg dulu sendat, tadi saya pakai td mcm tak percaya, longgar!! Thats meannn Shaklee bukan sahaja menambah baik tahap kesihatan saya malah boleh turunkan berat badan saya. TERIMA KASIH SHAKLEE!!! "

Puan Noor Zawani Suhaimin:


" Testimonial dari mama saya sendiri 
Sebelum ni mama ada ngadu ada biji-biji kat lengan, tapak kaki..nak berpijak pun sakit yang kat tapak kaki tu..dan yang kat lengan tu kalo ditekan-tekan sakit juga...dah gi jumpa doc, katanya takda pape, check juga kolestrol..cantek je, xda masalah...
Ari tu mama datang rumah, Wani bagi GLA Complex..suh mama ambil setiap hari, sebab GLA Complex ni memang elok untuk orang perempuan...boleh betulkan hormon, mengeluarkan virus kalo ada dalam badan, meringankan kebas urat saraf..

dan ALHAMDULILLAH, selepas sebulan..mama cakap biji kat tapak kaki dah MENGECIL, LEMBUT, TAK SAKIT dan SENANG nak BERPIJAK...Happy sangat-sangat!! Bertahun juga rasanya biji-biji tu ada...dan hanya dapat dirawat dengan GLA Complex saje!!! Syukur Alhamdulillah..
Mama masih teruskan ambil GLA Complex tu sampai sekarang..
SYUKUR!!! "

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Testimonials Advanced Joint Health: Untuk Sakit Kaki, Sakit Sendi & Tulang Punggung, Sakit Lutut



" Assalam semua. Nak share testimoni BONDA di kampung pasal Advanced Joint Health Tablet (AJHT). Sebelum ni mak saya selalu sakit-sakit kaki. Kalau jalan jauh sikit kaki mesti akan bengkak2 dan jalan terhincut-hincut. Masa SHAKLEE buat promosi AJHT bulan lepas, saya beli 1 botol AJHT untuk mak (rasa rugi pulak beli 1 botol je masa tgh promosi aritu). Tadi mak call bagitau kaki dia dah tak sakit lagi. Dia try jalan kaki dari rumah ke kedai hujung jalan dan patah balik ke rumah. Alhamdulillah, mak kata dah tak rasa sakit. Jalan pun tak hincut-hincut lagi. Mak siap pesan nak lagi 2 botol AJHT!! Huhu...syukur ya Allah "

Puan Nurul Azliza:

Testimoni Mak sendiri ~ Advanced Joint Health, Ostematrix, omega guard
Sejak kebelakangan mak sering mengadu sakit sendi & tulang punggung sehingga dia sukar untuk tido mlm, terutama bila setiap kali bangun dari duduk. Lutut pun rasa cam mencucuk2.. Selepas 4 hari konsisten makan Advanced Joint health 2 bj + Osteomatrix 2bj & Omega Guard 1bj, mak kata....

"... Alhamdulillah la, mak rasa lega skit selepas mkn vitamin shaklee tu, mak dh boleh tido mlm xde dh rasa sakit kt punngung ni, bila bangun dari duduk pun dh xsakit lg, nak solat pun mudah... lutut pun tak rasa mencucuk sangat.. ada kurang laa..."

Alhamdulillah syukur ya Allah. Engkau berikanlah kesihatan yg terbaik buat ibubapa ku semoga mereka mudah utk beribadat kepadamu... amin. "




" Salam semua.. nak share lagi satu experience! smalam baru belikan Advanced Joint Health Tablet untuk abah. So dia dh mkn dua kali, malam semalam dan pagi tadi. N then petang tadi sy tanya abah, 'macam mana mkn tu? ada rasa apa2 perubahan tak?' pastu abah kata, 'ok, urat kaki abah dah tak sakit, kaki pun dh tak lenguh dah'.. heee alhamdullilah cepat betul terasa perubahan... 
Advanced joint health tablet ni memang bagus kalau hadiahkan untuk ibu bapa kita terutamanya yg slalu sakit2 lutut, n lenguh2 tuuu.. "

Maklumat lanjut mengenai Advanced Joint Health sila klik di sini.

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Thursday, 29 May 2014

Testimoni Ibu Menyusu

Puan Rabiatul Adawiyah Abdullah Zawawi:

" nak share testimonial sendiri..
selalunya, kalau puasa, susu drop kan..
saya ni, dah lama tak mengepam kat ofis tau..anak dah setahun, saya dah campur dgn formula..breastfeed masa kat rumah je..

hari ni..jeng jeng jeng..tak tau la nak rasa apa..patutnya happy..tp malu pun ada..nak tau kenapa?baru kul10, cik B dah berdenyut2 bengkak..ni kul 2, dah leaking ni..warggghhh...dah la breastpump dah pack masuk kotak dah..hehe...dah lama fenomena ni xberlaku pada saya...alhamdulillah..Allah limpahkan rezeki anak saya sempena Ramadhan..Syukur Ya Allah..

vitamin apa yg saya amik?xsesuai kot soalan tu..cer tanya saya supplement apa yg saya tak amik..hehe..
saya amik:
- ESP
- Mealshakes
- Ostematrix
- Alfalfa (10biji sehari dr dalam pantang sampai sekarang)
- B Complex
- Vitalea
- Vita C
- Omega Guard
- Vita E/ GLA (saya amik salah satu)
- Zinc
yg saya tak amik, yg xsesuai utk ibu menyusu je..hehe..
Saya ni, badan saya xdela bagi respon positif yg ketara bila amik Shaklee..pegangan saya, saya dah nampak kesan positif, tu dah cukup baik utk saya..saya xletak expectation yg tinggi..in terms of susu, susu saya xdela melimpah ruah sampai penuh peti ais n kena beli deep freezer..susu saya cukup2 ja utk kegunaan harian..yg penting saya dapat terus menyusukan anak saya, alhamdulillah saya syukur sangat. tu pun dgn pengambilan alfalfa 10biji setiap hari..sebabnya klu amik kurang dr 10, xjalan..hehe..
N minggu lepas anak saya demam campak..alhamdulillah..senangnya nak jaga dia..xde merengek, xde mengamuk xselesa..asal nak start merengek ja, saya breastfeed..hehe..terus dia tido kekenyangan...alhamdulillah..n yg bestnya, anak saya xde parut lgsg..mula tu risau jugak kan..tp dia mmg xde garu2..xgatal kot..cuma mlm sblm kitorg tau dia kena chicken pox, dia meraung sakan..yg saya n husband ingatkan allergic ke apa ka..terus rush ke PPUM..rupanya chicken pox..hehe..
Shaklee mmg banyak membantu saya utk kekalkan saya terus sihat bertenaga..tipu la klu cakap bila amik Shaklee, xde sakit lgsg kannn...doctor yg dok merawat org tu pun boleh sakit, tambah la Distributor Shaklee yg baru 5bulan mcm saya ni kan..hehe..yg penting, Shaklee byk bawak perubahan positif pada diri saya..sbb tu saya terus setia.."

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge



UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH.

UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH.


  1. Baca Online Ordering Agreement dan pilih pada button AGREE. Klik pada button NEXT untuk teruskan.
  2. Skrin akan memaparkan produk Set Penyusuan dan anda boleh ubah kuantiti yang anda ingin beli dan klik pada button CHECKOUT.
  3. Skrin akan memaparkan maklumat yang perlu anda lengkapkan untuk tujuan proses penghantaran. Klik pada button CONTINUE untuk teruskan.
  4. Skrin akan memaparkan maklumat tempahan dan penghantaran. Klik pada button PROCEED FOR PAYMENT.
  5. Skrin akan memaparkan maklumat pembayaran. Pembayaran hanya boleh dibuat melalui DEBIT CARD/CREDIT CARD. Sila masukkan maklumat yang diperlukan dan klik pada button CONFIRM PAYMENT.
  6. Tempahan anda akan diproses dan apabila transaksi telah berjaya, skrin akan memaparkan pengesahan tempahan anda. Anda boleh cetak resit tempahan anda sebagai rujukan.

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Testimoni ESP: Untuk Penyusuan


Puan Haliza Kamis:

"Pertama kali saya jatuh cinta dengan Energing Soy Protein (ESP) ialah waktu saya menyusukan anak kedua saya. Saya beli Set 3M. Dalam set tu ada Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP. Rasa susu soya yang light memang membangkitkan selera minum saya. Agak-agak bosan dengan soya plain, saya akan tambahkan perasa lain yang kena dengan selera saya. Antaranya ribena, milo, horlick atau dicampur dengan air BLISS. Ditambah lagi vitamin lain yang membantu saya untuk mendapatkan nutrisi penting untuk tumbesaran anak melalui susu ibu.
Dipendekkan cerita, anak pertama saya cuma dapat menyusu sampai umur sebulan setengah je. Lepas tu terpaksa bagi susu tepung sebab susu kering. Memang sedih sangat waktu tu sebab sepanjang tumbesaran anak sulung, kerap keluar masuk hospital. Sehingga usia setahun setengah, 3 kali berkampung di hospital sebab kena jangkitan kuman kat paru-paru. sekali masuk wad sampai seminggu. Letih... Memang tersangat letih..Maklum la.. Bukan pergi bercuti...
Saya diperkenalkan dengan Shaklee oleh teman sepejabat iaitu Ain, Nana dan Mas. Mereka ni team breastfeed kt opis. Mereka galakkan rakan2 untuk menyusu badan. masa tu saya baru masuk office selepas ambil cuti bersalin 3 bulan. Masa tu susu badan masih ada cuma tak cukup untuk anak kedua. Mereka cadangkan supaya saya cuba set basic menyusu. Syukur alhamdulillah. Susu pun meriah. Dua bulan cuba set basic menyusu, saya pun upgrade ambil set 3M. Anak suka sangat sebab puas menyusu. Tidur pun makin nyenyak.
Apa yang saya nak tekankan kat sini, perbezaan antara kedua-dua anak saya dengan Shaklee dan tanpa Shaklee ialah:

1) Anak Shaklee saya mempunyai sistem imune yang baik kerana dia jarang jatuh sakit (demam, batuk, kahak)

2) Selera makan dia sangat-sangat baik.
3) Kurang gejala sembelit berbanding anak sulung.
4) Anak kedua saya juga tidak menggunakan nebulizer berbanding anak sulung.
5) Dia lebih ceria dan kurang meragam.

Ya.. Betul kata anda.. Ini semua takdir Allah. Tapi saya percaya... Dengan usaha, Tawakkal, bersangka baik dengan Allah, kita akan beroleh kebaikan daripada apa yang kita usahakan...
Allah akan membantu kita selama mana kita berusaha dan yakin kepada Nya."

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Testimoni Vita-E Complex: Untuk Kulit Kering dan Parut

Puan Tengku Sofia S Aziz:

" Pengalaman Sofia dan Bella bersama vitamin E -
Muka Sofia jenis kering. Bila makan vitamin E ni sebelum tidur, bangun pagi terasa muka sangat moist. Bukan berminyak dan tidak pula kering seperti selalu. Jerawat pun dah jarang hinggap. Bila pakai bedak di muka dah tak nampak peta akibat kulit kering.
Bella pun suka vitamin E. Sofia pecahkan capsule dan sapu kat parut-parut Bella. Budak sedang nak membesar. Pasti banyak kesan bercalar di kaki dan kadang-kadang di tangan. Bella tak pula marah bila disapukan vitamin E selepas mandi. Dia tolong sapu adalah!
Sebotol vitamin E boleh tahan untuk penggunaan selama 4 bulan. Ni dah berkongsi dengan Bella, dalam 2 bulan lebih dah habis."

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP : 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Wednesday, 28 May 2014

Testimonial Berpantang dengan Shaklee


Alhamdulillah.. hari ni saya nak share lagi tentang berpantang dengan Shaklee. Saya sangat teruja bila pengguna Shaklee rasai kelainan semasa berpantang dengan Shaklee sebab dengan set pantang Shaklee la saya terus jatuh cinta..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Puan Murni Fairouz:

"Salam. Nak share sket pasal pengalaman consume set berpantang shaklee masa bersalin anak kedua. Saya amalkan Vitalea, Bcomplex, Vitamin C dan Zinc + ESP konsisten. Alhamdulillah..Nak compare dengan time berpantang anak pertama memang jauh beza. Paling rasa teruja bila luka jahit dalam 3 hari dah sembuh. Lepas tu cergas & sihat je rasa badan, rambut serius x gugur, kulit muka memang cantik. Dan yang paling best susu ibu banyak. Syukur sangat..Thanks Shaklee! Memang berbaloi."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge


UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH:

  1. Baca Online Ordering Agreement dan pilih pada button AGREE. Klik pada button NEXT untuk teruskan.
  2. Skrin akan memaparkan produk Set Berpantang dan anda boleh ubah kuantiti yang anda ingin beli dan klik pada button CHECKOUT.
  3. Skrin akan memaparkan maklumat yang perlu anda lengkapkan untuk tujuan proses penghantaran. Klik pada button CONTINUE untuk teruskan.
  4. Skrin akan memaparkan maklumat tempahan dan penghantaran. Klik pada button PROCEED FOR PAYMENT.
  5. Skrin akan memaparkan maklumat pembayaran. Pembayaran hanya boleh dibuat melalui DEBIT CARD/CREDIT CARD. Sila masukkan maklumat yang diperlukan dan klik pada button CONFIRM PAYMENT.
  6. Tempahan anda akan diproses dan apabila transaksi telah berjaya, skrin akan memaparkan pengesahan tempahan anda. Anda boleh cetak resit tempahan anda sebagai rujukan.

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Testimonials Vivix: Untuk Darah Tinggi, Kayap, Perokok


Puan Asnie FaisIzzull:

"Testimoni abah sendiri....
sejarah sakit abah 2012 tidak boleh dikenang...tiba2 je abah jatuh sakit..sakit yg boleh membawa maut...
Darah tinggi yg melampau membawa ke serangan Jantung dan pendarahan dlm kepala...berkampung di hospital Klang hampir sebulan...di PPUM 2 minggu..darah beku merebak ke sebelah kanan kepala hingga abah strok sebelah kiri badan dan yg pling kami tak mahu ingat abah lupa siapa yg ada disekelilingnya....sebak pulak...
Kalau nak cerita mmg panjang...tapi kini dah 3 botol Vivix abah consume...kesihatan abah makin pulih...Alhamdulillah...dulu siapa jangka abah boleh berjalan kembali, bawa motor keliling kampung, pergi masjid...pergi ke pasar.. "


"Salam smua di SGL..sy nk share testimoni vivix sy blh?  actually sy bli vivix ni utk mama sy yg kena pnyakit kayap kt blkg badan..Alhamdulillah..kayapnya sembuh.tp utk pesakit kayap,wpun luka kayap tu dh sembuh tp serangan kt saraf tu masih bterusan.mama slalu rasa kt tmpt bekas luka tu & bhagian blkg dekat pinggang mcm disebat-sebat sakitnya.doc ckp mmg normal mcm tu sbb kayap serang urat saraf & mbuatkan urat saraf rasa tertarik gitu..
So sy try belikan vivix utk mama & Alhamdulillah syukur sgt2 dgn kuasa Allah,mama dh x rasa sakit mcm biasa lg lps minum vivix..lega & senang hati bila tgk mama cergas mcm biasa.. :))"

Puan Ieyzan Ghani:

"salam...selamat pagi semua...nak share satu story..
Mmmm...segan dan agak malu bila ibu kita seorang perokok tegar kan...mak saya memang perokok tegar dari usia belasan tahun lagi...bukannya rokok daun..tapi rokok Dunhill... Dulu memang rasa segan dengan kawan2...dengan keluarga bakal suami..tapi tu la...bila kita nasihat...orang tua ni bukannya nak dengar...keraplah mak sakit perut yang teruk,mungkin sebab organ dalaman dia dah x berapa elok kot sebab sekarang umo dia dah 63tahun...tapi alhamdulillah...awal minggu lepas saya poskan VIVIX kat mak saya...tup tup mak call saya..jeng..jeng..jeng...dia kata ubat apa yang saya bagi dia minum tu??? saya tanya kenapa? Dia kata rokok terasa PAHIT MACAM HEMPEDU!!.dia langsung xleh hisap rokok tu....saya kata itula ubat yang saya cari selama ni untuk dia...alhamdulillah...dah seminggu dia x beli dan x sentuh langsung rokok...dia cakap selera makan dia pun makin bertambah...ramai dah yang tegur cakap dia nampak berisi..alhamdulillah,syukur pada allah..akhirnya saya jumpa supplement yang betul2 sesuai untuk ibu saya...xpela kuar duit banyak sikit pu..IBU KITA SEORANG JE...selagi dia masih ada memang nak tengok dia sihat...
P/S...ada satu lagi cerita tentang testimoni VIVIX iaitu bapa mentua yang menderita Kencing manis...pun ada perubahan yang ketara.."

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

150ml
Hanya 1 sudu kecil sebelum tidur. (Tahan sebulan lebih untuk seorang makan)
Harga Runcit: RM475 Free Postage

UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH:

  1. Baca Online Ordering Agreement dan pilih pada button AGREE. Klik pada button NEXT untuk teruskan.
  2. Skrin akan memaparkan produk Vivix dan anda boleh ubah kuantiti yang anda ingin beli dan klik pada button CHECKOUT.
  3. Skrin akan memaparkan maklumat yang perlu anda lengkapkan untuk tujuan proses penghantaran. Klik pada button CONTINUE untuk teruskan.
  4. Skrin akan memaparkan maklumat tempahan dan penghantaran. Klik pada button PROCEED FOR PAYMENT.
  5. Skrin akan memaparkan maklumat pembayaran. Pembayaran hanya boleh dibuat melalui DEBIT CARD/CREDIT CARD. Sila masukkan maklumat yang diperlukan dan klik pada button CONFIRM PAYMENT.
  6. Tempahan anda akan diproses dan apabila transaksi telah berjaya, skrin akan memaparkan pengesahan tempahan anda. Anda boleh cetak resit tempahan anda sebagai rujukan.

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090

Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Testimoni Carotomax : Untuk Rabun

Puan Wanie Shifu:

" Alhamdulillah, tak sangka percubaan pertama cari supplement utk mata ayah akhirnye berjaya. Ayah ada brain tumor yg effect mata kanannya. Dr ckp lepas scan & MRI 2 minggu lepas mata kanan ayah dah takde harapan lagi utk melihat, tapi aku nekad nak bg ayah makan carotomax ni. Baru2 ni ayah ckp die da leh nmpk semula walaupun kabur. Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillahhhh........Pegi scan lagi baru2 ni Dr pun tak percaya. Alhamdulillah.... Sekarang tinggal nk keluarkan nanah je dari dlm kepala.... Mak dan adik pun dah start amik carotomax utk masalah rabun dorang. Alhamdulillah hepi sangat..! Thanks SHAKLEE beri sinar baru utk ayahku..!! "

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

Assalamualaikum semua,

Minggu ni saya join segmen blogwalking yang ini pulak. Jom sesiapa nak join sila klik gambar ye.


Happy ber-BW ya !!!

Tuesday, 27 May 2014

Testimonial Vivix : Untuk Kencing Manis


Puan EiNa Md Ali:

"Abah mengidap kencing manis dah berpuluh tahun dah...seingat Eina sejak Eina still study lagi..pil 

memang dah beratus-ratus biji dah telan, ulang alik klinik...pernah juga warded kat hospital selama 

sebulan. Dah macam2 jenis minuman juga abah minum..semua usaha untuk kawal gula abah.

Tambahan pula, abah seorang yang suka makan..so agak susah untuk control dan jaga pemakanan abah. Bila terlalu lama ambil ubat jenis pil, doktor cakap kesan itu dah sampai merosakkan buah pinggang abah..tapi masih peringkat awal. Doktor kurangkan ubat jenis pil dan doktor sarankan abah ambil insulin. Ya dengan insulin, tahap gula abah agak terkawal. Tapi abah cakap dia tak tahan sakit akibat cucuk insulin. Kesian abah.. Eina sebagai anak, pastinya rasa risau dan sedih tengok keadaan abah.
Eina start bagi abah Vivix sejak 3/4 bulan lepas. Pernah ada satu masa tu, bacaan gula abah tahap maksimum..doktor paksa abah warded tapi abah taknak..dia serik...balik rumah cuba control sendiri..jaga makan..konsisten ambil Vivix, Alhamdulillah gula abah turun. Sejak hari tu, Eina memang cakap kat abah...abah cuba konsisten ambil Vivix sesudu kecil sehari jangan tinggal2...bulan lepas abah update gula abah dah tinggal 8-9. Itu pun dah cukup happy bila dengar.
Sejak last checkup bulan lepas, abah still ambil Vivix seperti biasa, walaupun tak berapa jaga makan..insulin pun abah selalu skip..lebih kurang sebulan abah tak insulin. Semalam abah call, abah bagi tau...bacaan gula abah dah normal...dengan bacaan 5.8..bacaan darah tinggi pun dah normal dari 140 ke 128...doktor pun terkejut dan macam tak percaya. Abah cakap..ini kali pertama abah dapat bacaan gula normal. Happy jer dengar suara abah semalam.
Ya Allah..syukur Alhamdulilah dengan izinNya..Vivix berjaya menyembuhkan penyakit kencing manis abah yang dah berpuluh tahun ni. Terima kasih Allah..syukur sangat2."

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

150ml
Hanya 1 sudu kecil sebelum tidur. (Tahan sebulan lebih untuk seorang makan)
Harga Runcit: RM475 Free Postage

UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH:

  1. Baca Online Ordering Agreement dan pilih pada button AGREE. Klik pada button NEXT untuk teruskan.
  2. Skrin akan memaparkan produk Vivix dan anda boleh ubah kuantiti yang anda ingin beli dan klik pada button CHECKOUT.
  3. Skrin akan memaparkan maklumat yang perlu anda lengkapkan untuk tujuan proses penghantaran. Klik pada button CONTINUE untuk teruskan.
  4. Skrin akan memaparkan maklumat tempahan dan penghantaran. Klik pada button PROCEED FOR PAYMENT.
  5. Skrin akan memaparkan maklumat pembayaran. Pembayaran hanya boleh dibuat melalui DEBIT CARD/CREDIT CARD. Sila masukkan maklumat yang diperlukan dan klik pada button CONFIRM PAYMENT.
  6. Tempahan anda akan diproses dan apabila transaksi telah berjaya, skrin akan memaparkan pengesahan tempahan anda. Anda boleh cetak resit tempahan anda sebagai rujukan.

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Monday, 26 May 2014

Testimonials Omega Guard: Asma, Antibodi, Batuk untuk Kanak-kanak


Puan Nani Razak:

"Bismillahirrahmanirahim ..
Alhamdulllillah syukur, ashraf tak perlu bergantung pd ubat klinik lagi ..

♡ ASMA dh kurang
♡ Antibodi pun kuat
♡ Klu demam pun tak seteruk dulu
♡ Makin bijak .. petah berbicara .. uiii
♡ Selera makan bertambah ( .. ibu pulak yg tak leh tahan .. hihihi )
"


Puan Nur Zawani Sahibullah:

"Sy ada kisah ank batuk selsema bulan 10 thn lps.. tak tahand engan bungi kahak dan bautk2 tu. Kat semgu jgk la dia batuk2. Sy geram sy bkk botol omega yang ada picit sebj omega letak dlm susu. Sy bg 3 hari berturut2. Pastu sy prasan ari kelima bg omega ank da tak batuk n selsema. Sejak tu sy trus bg. Mealshake pun sy bg jgk. As a multivitamin. Sejak tu ank da tak kena batuk2 ngan selsema. Da 6 bulan da tak ada penyakit. Alhamdulillah.. so skang ni sy amik skip2 dan atau bl sy igt je. So jgn give up utk beri yang terbaik kpd ank."

Puan Ummi Zara Nabilah:

" last month anak saya batuk kosong jugak. Apa yg saya buat mlm 1st saya bagi 3sudu kecil madu dgn perahan lemon dalam 1 sudu kecil. Lps tu die muntah. 2nd day saya bg omega 1 bj n nutriferon 1 sachet... hari ke 3 dah tak batuk. sy konsisten bg omega sehari sebiji..umur anak 2 thn10bln..kesan mgkin berbeza ikut bdn anak dan persekitaran juga..harap membantu"


Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Testimonials Omega Guard: Turunkan Kolestrol



Puan Azuwa Ali:

" Lama nk share testimoni mak saya sendiri...
Mula ambik omega awal bln dis 2013 utk control kolesterol, sb sblm ni ambil ubat hospital. Apabila consume ubat hospital utk control kolesterol mak bgtau rsa lenguh2 dan sakit urat, jadi doc sarankan control pemakanan( jgn mkn minyak2, lebih kan sayuran, serat).

Saya cdgkan try omega mula bulan dis 2013, akhir bulan jan 2014 mak cek kolesterol, alhamdulillah....turun bacaan dari 6 ke 5...seronok sgt dgr, plus yg menariknya sengal2 sakit2 sendi juga bkurangan...
Doc pun approve utk trus continue omega dan teruskan jaga pemakanan...
Alhamdulillah....feel free to share ya...moga mak terus sihat dalam rahmat kasih sayangNya...."


"Assalamualaikum. Nad nak share berita gembira ni. Tadi Ummi Nad cerita yang dia perasan rambut Nenek Nad semakin banyak hitam dan lebih tebal dari sebelum ni. Dia perasan masa potong rambut Nenek haritu. Biasanya nipissss je katanya. Tapi baru2 ni rambut Nenek lebih tebal. Tak senipis dulu.
Nad beri Nenek Nad makan Omega Guard. Dah sebulan lebih kalau tak silap. Sebab sekarang dah botol kedua. Asalnya sebab nak turunkan kolestrol Nenek. Lagipun Omega bagus untuk sendi dan mata. Sesuai la untuk orang tua kan. Kata Nenek memang ada perununan kolestrol walaupun sikit sebab kadang-kadang nenek lupa nak makan. Tapi Alhamdulillah bukan 1 manfaat je Nenek dapat. Semoga Nenekku semakin sihat hendaknya"

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Testimonials Omega Guard: Untuk Sakit Sendi dan Belakang


Puan Norliza Ismail:

" Mak sy berumur 63 tahun skrg. aktiviti mak pg2 skrg ni berbasikal. sy juga mcm xpercaya bile sy 

selisih dengan emak sedang berbasikal keliling kampung dengan sahabat baiknya pg jumaat lepas. 

syukur kpd Allah kerana masih memberikan kesihatan yg baik kpd emak. lutut mak dh xsakit sejak 

consume OMEGA GUARD SHAKLEE.."


Puan Nurul Azliza:


"Salam...
Testimoni Mak sendiri ~ Adv Joint Health, Osteomatrix, omega guard
Sejak kebelakangan mak sering mengadu sakit sendi & tulang punggung sehingga dia sukar untuk tido mlm, terutama bila setiap kali bangun dari duduk. Lutut pun rasa cam mencucuk2.. Selepas 4 hari konsisten makan Adv. Joint health 2 bj + Osteomatrix 2bj & Omega Guard 1bj, mak kata....

"... Alhamdulillah la, mak rasa lega skit selepas mkn vitamin shaklee tu, mak dh boleh tido mlm xde dh rasa sakit kt punngung ni, bila bangun dari duduk pun dh xsakit lg, nak solat pun mudah... lutut pun tak rasa mencucuk sangat.. ada kurang laa..."
Alhamdulillah syukur ya Allah. Engkau berikanlah kesihatan yg terbaik buat ibubapa ku semoga mereka mudah utk beribadat kepadamu... amin."


"Assalamualaikum..saya nak share pengalaman saya.dah hampir sebulan saya consume omega guard+ostematrix.saya ni ada penyakit darah tinggi n back pain.mula2 dalam seminggu saya kena healing crisis.demam+rasa sejuk kaki tangan+pening+sakit sendi..then alhamdulillah badan rasa bertenaga.back pain pun berkurangan.paling best tekanan darah saya stabil n saya tak pening2 dah.tido malam lena n bgn pagi rasa semangat je.terima kasih pada kawan saya nisa yg kenalkan saya pd shaklee.insyaallah skrg nak consume cinch+herblax and vit c plak tuk kurangkan berat.wish me luck;)"

Credit: FB Group Shaklee Golden Lounge

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Sunday, 25 May 2014

Siapa yang memerlukan Omega Guard?


Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul yg memekatkan asid lemak omega -3 yg bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bhn2 berbahaya seperti merkuri dan plumbum yg terdpt dlm ikan.

Jom kita tgk siapa yang memerlukan Omega Guard?

1. Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)

2. Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)

3. Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)

4. Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)

5. Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan dan kecekapan kerja 

6. Lelaki yg mementingkan kesihatan - memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi

7. Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan (tulang dan sendi)

Credit: MamaFaiz.com

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Saturday, 24 May 2014

Apa itu rheumatoid arthritis?


Penyakit ini merupakan suatu penyakit kronik pada sendi-sendi dan juga melibatkan beberapa organ-organ lain. Bahayakah penyakit ini? Baiklah, sebanyak 1-3% daripada penduduk seluruh dunia mengalami penyakit ini.

Kebarangkaliannya akan meningkat pada usia 30 sehingga 50 tahun. Wanita yang belum mengalami putus haid adalah lebih berisiko untuk mendapat penyakit ini berbanding kaum lelaki.

Apa punca penyakit ini? Punca utama penyakit ini masih belum dikenal pasti secara tepat. Namun, kebanyakan teori mengaitkannya dengan tindak balas autoimun. Genetik juga memainkan faktor penyumbang terhadap penyakit ini.

Bagaimana mahu mencirikan penyakit ini ya? Terdapat beberapa kriteria dan simptom yang boleh dikenal pasti untuk mengesahkan penyakit rheumatoid arthritis. Tanda-tanda awal ialah di mana berlakunya pembengkakan pada membran sinovial (synovial membrane) dan tisu penyambung.

Pesakit biasanya akan mengalami sakit pada tiga atau empat sendi terutamanya pada sendi-sendi tangan, kaki dan pergelangan tangan terutama pada waktu pagi, selepas bangun dari tidur. Ciri ini akan berlaku kebiasaannya pada kedua-dua belah anggota badan (symmetrical affection). Penyakit  akan berlanjutan sekurang-kurangnya kira-kira enam minggu.

Diagnosis juga boleh dilakukan dengan melakukan beberapa siri ujian. Ujian rheumatoid factor kebanyakannya didapati positif disamping meningkatnya juga nilai C-reactive protein (CRP) dan erythrocyte sedimentation rate (ESR), Sinaran x (x-ray) yang dijalankan juga mendapati berlakunya hakisan (erosions) pada sendi dan bahagian tulang yang terlibat.

Macam mana pula dengan kesannya penyakit ini terhadap organ-organ lain? Ya, rheumatoid arthritis juga biasanya mengakibatkan kekeringan mata (keratoconjunctivitis sicca) disamping munculnya nodul-nodul pada bahagian anggota yang biasa dikenakan tekanan (extensor surface). Pada sesetengah kes, organ-organ lain seperti paru-paru dan jantung juga akan terlibat sama.

Credit: http://drezairy.com/2009/04/03/apakah-itu-rheumatoid-arthritis/

Cadangan Suplemen utk Rheumatoid Arthritis:

 
Meningkatkan keselesaan sendi, meningkatkan kesan kusyen dan memelihara kesihatan tisu penyambung

Meringkankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artiritis

Paras asid lemak omega-2 larut dalam tisu rawan. Oleh itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia membantu mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan berkesan.

Hidayah Mohamad
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Info Lain :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...