Tuesday, 23 April 2013

Set Skin Care - ENFUSELLE

00:17 0 Comments
Assalam buat pembaca2 dan follower setia blog saya..almost seminggu tak updet blog..almaklum la bz skit skang nie..hehe..hari nie saya nak updet 1 lagi produk SkinCare dari Shakee iaitu ENFUSELLE..Produk ini amat sesuai untuk mereka2 yg memiliki kulit yg sensitif..SkinCare Enfuselle sungguh istimewa kerana ia dihasilkan dari nutrien semulajadi, PARABEN free, tiada bahan kimia yg boleh memudaratkan kulit dan telah dipatenkan khas oleh saintis..More Cheaper kalu nak compare dgn produk2 skincare kat luar sana..hehe..TERBAEK!!

Siapa yg sesuai untuk skincare Enfuselle?
♥ berumur >25 tahun
♥ mempunyai masalah kulit berminyak, terlalu kering, dan sensitif
♥ boleh diguna pakai oleh lelaki dan wanita


Skincare Enfuselle Terbahagi kepada 2 set iaitu:
1-Normal to Dry Skin
-utk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitif 

2-Normal to Oily Skin 
-utk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif



 (1) Normal to Dry Skin : sesuai utk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitif.Set ini terdiri daripada :
Hydrating Cleansing lotion
Hydrating Toner
Hydrating Moisturizer
Eye Treatment

Hydrating Cleansing Lotion
  • Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik

Hydrating Toner
  • Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
  • Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle. 
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

Hydrating Moisturizer
  • Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
  • Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.
Terbukti secara klinikal:
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik

Eye Treatment
  • Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

(2) Normal to Oily Skin - sesuai utk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif. Set ini terdiri daripada :
Purifying Cleansing Gel
Purifying Toner
Balancing Moisturizer
Eye Treatment
Purifying Cleansing Gel
  • Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik

Purifying Toner
  • Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
  • Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik

Balancing Moisturizer
  • Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
  • Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik
Eye Treatment
  • Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
 credit info : momslurve doodle









Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

 

Tuesday, 16 April 2013

Set Penjagaan Kulit Wajah (Skin Care) - Nutriwhite

06:40 0 Comments
Assalamualaikum..Khas buat pembaca2 dan pelawat2 setia blog saya..Sebelum2 nie saya selalu updet entry mengenai suplemen khusus tuk penjagaan kesihatan terutama dalaman badan..Hari ni saya nak baut suprise skit tau..Apa tuh?..Haaa, kalu nak tahu, Shaklee bukan sahaja mengeluarkan suplemen untuk dimakan bahkan Shaklee juga ada set untuk Penjagaan Kulit Wajah (Skin Care)-Nutriwhite.Ala2 SKII dan Avon gitu...Ada deep foaming, soothing radiance, defense whitening, overnite & daynite whitening dan DLL..Dirumuskan dan didatangkan khas untuk pengemar2 set skin care nie tau..OK meh kita baca lebih lanjut mengenai produk2 yg terdapat dlm Set Skin Care ini..


NutriWhite - Bekerja dengan 5 Cara

1-Menghalang
  • kerosakan matahari dan alam sekitar dengan aktif melindungi kulit anda dari merosakkan, gelap kesan sinar cahaya matahari dan UV
2-Berkurangan
  • Rupa pigmen gelap dalam kulit untuk mencegah nada kulit kusam. Anda pasti akan menyukai keputusannya kulit menjadi lebih cerah dan bercahaya.
3-Menyekat
  • Rupa pigmen gelap dari sel-sel kulit asas daripada memindahkan kepada lapisan atas, membantutkan kemunculan tompok-tompok hitam
4-Mencerah
  • Naungan dari melanin yg sedia ada, yang membawa kepada wajah yg lebih rata dan nada kulit cerah
5-Memperbaharui
  • dengan cepat mengeluarkan sel-sel mati yang membawa kepada blotchiness, mewujudkan cerah, kulit lebih bercahaya
Gentle Action Makeup Remover

-Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri

-Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan

-Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
-Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri
-Untuk kegunaan pagi dan malam
Daily Defense Whitening Essence
Diformulasi dgn:
-Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
-Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
-Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok2hitam
-Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan dari matahari
-Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit, mengembalikan seri wajah
-Untuk kegunaan pagi dan malam 
Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15-

-Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

-Untuk kegunaan siang shj.


Gentle Deep Foaming Cleanser

-Membersihkan dan menyegarkan kulit

-Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
-Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
-Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
-Lembut dan menyegarkan
-Untuk kegunaan pagi dan malam 

Soothing Radiance Whitening Softener

-Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang

-Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary

-Kudzu menegangkan dan mencerahkan
-Marshmallow melembapkan
-Untuk kegunaan pagi dan malam 
 
Overnight Renewal Whitening Cream
-Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
-Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
-Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
-Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
-Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri
-Untuk kegunaan malam shj.



Spot Whitening Treatment
-Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
-Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai -disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit

-Cats Claw menegangkan kulit

-Vitamin C aktif membawa kecerahan untuk kulit dan lebih halus
-Untuk kegunaan pagi dan malam 
Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Sunday, 14 April 2013

Apa yang terkandung di dalam Shaklee Collagen Powder??

22:16 0 Comments
Assalamualaikum wrt,

Sekarang ni mmg sangat terkenal pasal kolagen. Kolagen rumpai laut, Ibu kolagen, pure marin collagen, dan macam2 kolagen lagi la..Tetapi yg manakah betul2 berkhasiat dan memberi manfaat kepada pengguna itu sendiri?.. Kolagen ini sudah menjadi satu fenomena. Sebelum ni fenomena Vitamin C dan sekarang kolagen. Tetapi pernah tak kita menitikberatkan cara pemprosesan kolagen itu sendiri? Tak kira ia adalah mentah sekali pun. Bak kata adik saya "Kalau tgk sendiri cara jemur rumpai laut confirm tak lalu nak makan". Adik saya sebelum ni jaga projek rumpai laut di Sabah.

Ok. Kita tinggal pasal kolagen lain. Apa yang saya nak kongsikan adalah apa sebenarnya yang terkandung dalam Shaklee Collagen Powder.


Shaklee Collagen Powder adalah suplemen kolagen yg unggul kerana ia mengandungi 4000mg Kolagen RSS (sisik ikan merah) proprietari iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yg diekstrak dari sisik ikan Merah..Ikan merah ini adalah ikan yg tahan lasak kerana mampu hidup sehingga 5000m dibawah paras laut..Menjadikan sisiknye begitu kenyal dan tahan lasak..Manusia biasa hanya mampu menyelam sehingga 1800m kedasar laut (world record)..kalu menyelam lebih dari 2000m, badan kita akan hancur kerana ketumpatan didasar laut lebih tinggi..

Selain daripada itu, Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1000dalton (berat molekular kolagen disukat dlm Dalton) menjadikan ia sangat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan demis dgn berkesan..

TERBAEK bukan?..Jadi skang nie pilahan terletak ditangan anda..Anda yg menentukan masa depan kecantikan kulit anda..Shaklee Collagen Powder bukan setakat boleh diminum (dicampur dgn air), bahkan ia juga boleh dibuat masker tau..saya sendiri buat masker guna Collagen Poweder + ESP..I LIKE!!!...Memang tak rugi kalu anda dapatkan sekotak tau..:)









Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-




Wednesday, 10 April 2013

Set Peredaran Darah (Healthy Circulatory)

22:15 0 Comments
Assalamualaikum saya ucapkan kepada pembaca2 dan pelawat2 setia blog SemutRajin..Hari ini saya nak bercerita mengenai "JANTUNG"..Apa itu JANTUNG?..Jantung atau dalam bahasa Inggeris dikenali sebagai heart merupakan organ berongga yang berfungsi mengepam darah melalui saluran darah dengan denyutan yang sekata yang berulang-ulang..Besar sungguh fungsi jantung kan?..Tetapi kalu anda semua nak tahu, masalah Jantung adalah merupakan punca utama (champion) kematian di Malaysia dan juga Dunia..Kebiasaannya memang kita takkan nampak simptom bagi penyakit ini..Ia boleh membunuh secara senyap (silent killer)..Jadi anda haruaslah sentiasa menjaga kesihatan JANTUNG kerana serangan jantung yg mengejut atau strok mungkin pertama kali berlaku pada anda, tetapi AWAS ye, ia mungking menjadi yg terakhir..

Struktur Jantung dan Peredaran Darah Dalam Jantung
Peredaran darah dalam jantung
  1. Darah terdeoksigen dari semua bahagian badan mengalir balik ke atrium kanan jantung melalui vena kava.
  2. Apabila atrium kanan mengecut, darah dipamkan ke dalam ventrikel kanan. Injap trikuspid tertutup untuk menghalang darah daripada mengalir balik ke atrium kanan.
  3. Ventrikel kanan kemudiannya mengecut dan darah terdeoksigen didesak keluar melalui arteri pulmonari ke paru paru. Injap sabit di pangkal arteri pulmonari tertutup untuk menghalang pengaliran balik darah ke dalam ventrikal kanan.
  4. Darah beroksigen dari peparu dibawa balik ke atrium kiri melalui vena pulmonari.
  5. Apabila atrium kiri mengecut, darah mengalir masuk ke ventrikel kiri. Injap bikuspid tertutup menghalang pengaliran balik darah ke atrium kiri.
  6. Darah beroksigen didesak keluar melalui aorta ke semua bahagian badan kecuali peparu apabila ventrikel kiri mengecut.
  7. Injap sabit di pangkal aorta akan tertutup untuk menghalang pengaliran balik darah dalam aorta ke dalam ventrikel kiri.
  • Perentak ialah sekumpulan gentian kardium halus di dalam dinding atrium kanan yang menjanakan impuls untuk memulakan pengecutan jantung.
  • Perentak menerima dua saraf dari otak, iaitu saraf simpatetik yang meningkatkan kadar denyutan jantung dan saraf parasimpatetik yang menurunkan kadar denyutan jantung.
  • Denyutan jantung terdiri daripada fasa sistol dan fasa diastol. Sistol merujuk kepada pengecutan otot jantung manakala diastol merujuk kepada pengenduran otot jantung.
  • Setiap denyutan jantung diiringi oleh bunyi “lub-dup”. Bunyi “lub” disebabkan oleh penutupan injap bikuspid dan trikuspid, manakala bunyi “dup” disebabkan oleh penutupan injap-injap sabit.
Sumber : StrukturJantung

Setelah kita lihat serba sedikit gambar mengenai struktur jantung dan juga bagaimana peredaran darah didalam jantung, sudah semestinya kita inginkan yg terbaik untuk memelihara JANTUNG kita bukan?..Oleh itu Set Healty Circulatory Shaklee telah dirumus khas untuk membekalkan nutrien yg penting dlm mengekalkan jantung yang kuat dan sihat..Antara produk yg terdapat dpt set ini ialah OmegaGuard, Alfalfa Complex, Garlic, Vita-E Complex, Lecithin dan ESP

 Antara Kebaikan untuk Set ini :
  • Membantu melancarkan peredaran darah
  • Mengekalkan kesihatan secara menyeluruh
 
Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-


Tuesday, 9 April 2013

Set Anti-Penuaan (Anti-Aging)

21:26 0 Comments
Pernahkah anda semua terpikir bila dah tua nanti mcm mana ek rupa kita semua?..Secara umumnya, anda tidak boleh menyekat proses penuaan, tetapi jgn lupa ek, anda semua boleh buat sesuatu bagi melambatkan proses penuaan ini.. Proses penuaan kita melaju ketika kita melewati umur 30 tahun. Ketika berumur 40an, fungsi organ menurun hingga kapasitasnya hanya 80% saja, ini akan menrun hingga 70% ketika kita berumur5 50 tahun. Kemudian, fungsi organ tubuh semakin memburuk sampai 35% ketika berumur 70 tahun..

Ada banyak jenis penuaan dan salah satunya ialah penuaan kulit..Mari kita sama2 baca apakah tanda2 penuaan kulit dan juga punca2 penuaan ini berlaku.



Tanda-tanda penuaan kulit
  1. munculnya garis-garis halus dan keriput
  2. timbulnya bintik-bintik hitam di wajah
  3. kulit kering dan kasar
  4. kulit kelam
  5. kulit kusam
  6. pori-pori besar
  7. terjadi penurunan elastisitas kulit

Punca-punca Penuaan

Faktor Ekstrinsik :
            Diantaranya, pengaruh lingkungan, penyakit, dan diet tidak seimbang. Faktor       
            lingkungan yang menyebabkan penuaan dini itu adalah ultraviolet, polusi rokok, dan  
            kosmetik. Penyakit yang bisa menyebabkan kulit cepat tua adalah infeksi, metabolik, tumor,   
            dan stress.
  
Faktor Intrinsik :
Terjadi secara alami karena masalah genetik dan usia. Setiap manusia pasti akan mengalami penuaan pada kulitnya dan tak mungkin dapat dihindari. Seiring bertambahnya usia, kulit akan kehilangan kelembaban dan kekenyalan. Hal ini disebabkan kemampuan kulit untuk menahan air terus menurun. 

sumber : SangSurya

Oleh yg demikian, setiap orang daripada anda mesti tercari2 jalan penyelesaian yg terbaik untuk melambatkan proses penuaan..Betul tak?..hehehe..Jom kita cuba Set Shaklee Anti-Aging yg terdiri daripada Vivix, Nutriferon dan ESP


Kebaikan dan Manfaat Set Anti-Aging:
  • Membekalkan khasiat untuk kulit lebih tampak berseri, rambut yg tebal, kuku yg kuat dan otot yg lebih sihat.
  • Membantu mengurangkan jeragat dan menggalakkan kkulit yg berseri
  • Mengekalkan kolagen untuk memancarkan aura seri wajah
  • Meningkatkan tenaga
  • Menguatkan sistem imun








Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Monday, 8 April 2013

Set Kesihatan Hati (Revitalizing Set)

20:37 0 Comments
Assalamualaikum kepada pembaca2 setia blog saya..Hari ini saya nak updet skit pasal "HATI (liver)"..Ramai yg tidak tahu betapa penting nye HATI pada tubuh badan kita..HATI memainkan peranan yg sangat penting pada tubuh badan kita, daripada fungsi normal metabolisme hinggalah detoksifikasi..Walau bagaimanapun, fungsi normal hati boleh terjejas disebabkan oleh:
  • Tekanan
  •  Kurang tidur
  • Pendedahan Terhadap toksin yg kerap dan berpanjangan
  • Pengambilan Alkohol yg berlebihan
  • Cara pemakanan yg tidak seimbang 


Hati atau hepar merupakan kelenjar terbesar di dalam tubuh, terletak dalam rongga perut sebelah kanan, tepatnya di bawah diafragma. Hati ikut berperan dalam sistem pengeluaran karena sel-sel hati berfungsi sebagai tempat perombakan sel-sel darah merah dan menguraikan hameglobin sehingga menghasilkan zat warna empedu (bilirubin) . Zat warna empedu ini dikeluarkan ke dalam urin dan feses. Hati juga berperan dalam pembentukan urea dari amonia, yang kemudian dikeluarkan lewat ginjal bersama urin.

Hati memiliki beberapa fungsi, antaranya ialah:
a) Menetralisir racun sehingga tidak membahayakan tubuh, kemudian racun ini dikeluarkan melalui urine.

b) Mengubah glukosa menjadi glikogen untuk mengatur kadar gula dalam darah.

c) Sebagai alat ekskresi yang mengeluarkan warna empedu dan urine. Setiap hari, hati menghasilkan empedu mencapai ½ liter.

d) Tempat sintesis beberapa zat. Hati menghasilkan enzim arginase yang mengubah arginin menjadi ornifin dan urea. Ornifin yang terbentuk dapat meningkatkan NH3 dan CO2 yang bersifat racun.

e) Hati menghasilkan empedu yang berasal dari hemoglobin sel darah merah yang telah tua. Empedu disimpan di dalam kantung empedu dan merupakan cairan hijau serta berasa pahit. Empedu mengandung kolesterol, garam empedu, garam mineral, dan pigmen bilirubin dan biliverdin. Empedu ini berfungsi untuk mencerna lemak agar mudah diserap tubuh, membantu daya absorpsi lemak di usus, mengaktifkan enzim lipase, dan mengubah zat yang tidak larut dalam air menjadi zat yang larut dalam air.

f) Hati merombak sel-sel darah merah yang sudah tua.
Hemoglobin dalam darah tersebut dipecah menjadi zat besi, globin, dan heme. Zat besi dan globin dipakai kembali untuk menghasilkan sel darah merah yang baru. Sedangkan, heme dirombak menjadi bilirubin dan biliverdin yang berwarna hijau biru. Zat warna empedu ini mengalami oksidasi di dalam usus menjadi urobilin yang memberi warna kekuningan pada feses dan urine.

Fungsi Utama hati pada orang dewasa adalah :
  • Menimpan berbagai bentuk glukosa, vit B12, dan zat besi
  • Penyediaan tenaga (zat gula) dan protein
  • Pengeluaran hormon-hormon dan insulin.
  • Pembentukan dan pengeluaran Lemak dan Kolesterol
  • Penyaring dan pembuang bahan bahan beracun di dalam darah mealalui proses pembongkaran hemoglobin.
  • Merubah amonia menjadi urea
Sumber : Budisma

Di Shaklee, Set Revitalizing telah dirumus khas dan mengandungi campuran herba unik yg membekalkan sokongan nutrisi untuk mengoptimumkan fungsi hati..Antara produk yg terdapat dlm set ini ialah DTX Complex dan Nutriferon

Kebaikan :
  • Berasa lebih sihat dan segar
  • Menggalakkan fungsi hati yang sihat
  • Memulihkan tenaga
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan terhadap penyakit
 







Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Sunday, 7 April 2013

Set Digestive Health

23:42 0 Comments
Sistem penghadaman yg baik dan teratur adalah asas utama kepada tubuh badan yg sihat..Masalah seperti sembelit, mulut berbau, najis berbau, mengidam makanan, perut berangin dan kembung adalah masalah-masalah yg biasa dialami oleh kebanyakan org..Sistem penghadaman yg tidak sihat akan mengakibatkan pelbagai masalah seprti :

  • Penambahan berat badan
  • Masalah Gastrik
  • Perut buncit
  • Kanser usus
  • Masalah penghadaman
  • Sistem imun yang lemah
5 Tips Untuk Melancarkan Sistem Pencernaan yang Terganggu 

1. Saat makan pastikan mengunyah makanan dengan benar. Semakin lembut makanan dikunyah akan membuat sistem pencernaan di perut bekerja lebih ringan dan optimal.
2. Makan perlahan-lahan sehingga Anda pun akan makan lebih sedikit. Jika sedang terburu-buru, makanlah makanan ringan seperti buah, yogurt, atau kacang-kacangan.
3. Olahraga sederhana seperti jalan kaki 30 menit sehari sangat baik untuk pencernaan. Selalu tunggu minimal dua jam setelah makan jika Anda ingin melakukan latihan berat.
4. Minum banyak air putih (6 sampai 8 gelas sehari). Cara lain adalah dengan mengonsumsi minuman hangat seperti air jeruk atau teh.
5. Memperbanyak serat dalam diet Anda. Sumber terbaik serat adalah sayuran, buah-buahan, serta biji-bijian.

Sumber : BumBata

Shaklee telah menawarkan set bagi membantu masalah ini..Set Digestive Health dirumus khas bagi membantu meningkatkan sistem penghadaman untuk kekal sihat sepanjang masa..Produk yg terdapat dlm set ini terdiri daripada Papermint-Ginger Plus , Energizing Soy Protein (ESP), Alfalfa, Herb-Lax.

Antara Kebaikan Set Digestive Health:
  • Melegakan sembelit
  • Meningkatkan kesihatan sistem penghadaman
  • Menyokong kesihatan usu
  • Membantu menyahtoksin badan
  • Membantu mengurangkan berat badan
  • Melegakan perut yg tidak selesa








Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Wednesday, 3 April 2013

Set Immune Booster

22:45 0 Comments
Assalamualaikum..Hari ni saya nak updet mengenai "Set Immune Booster"..Sebelum itu saya nak tanya anda semua..pernahkah dlm setahun anda semua tidak pernah demam, selsema, batuk dan sebaginya?..kita semua takkan terlepas dari pada dijangkiti oleh penyakit ini..Ini menunjukkan bahawa sistem imun badan kita berada dlm keadaan yg lemah..Sistem imun badan tersangat la penting kerana ia menjadi penghalang terawal kepada sistem pertahanan badan ataupun "shield" yg akan menghalang badan kita daripada dijangkiti oleh penyakit..Jadi penting ke sistem imun ni?..Meh kita sama2 baca ye..

TUGAS SISTEM IMUN anda adalah melindungi anda daripada jangkitan virus, bakteria dan jangkitan lain seumpamanya. Ia melindungi anda melalui 3 cara utama:

1-ia membentuk rintangan yang mencegah bakteria dan virus daripada memasuki tubuh
2-jika bakteria atau virus memasuki tubuh, sistem imun cuba mengesan dan menyingkirkannya sebelum ia boleh menyesuaikan diri dan merebak.
3-jika virus atau bakteria mula merebak dan menimbulkan masalah, sistem imun juga boleh mengesan kanser pada peringkat awal dan menyingkirkannya.

Apabila bakteria atau virus memasuki tubuh anda dan membiak, ia menghasilkan kesan sampingan yang menjadikan anda sakit. Contohnya bakteria Streptokokus menyebabkan radang tekak. Virus pula pula membebaskan toksin yang memusnahkan sel2 saraf dan menyebabkan kelumpuhan. Jangkitan virus dan bakteria merupakan punca biasa penyakit. Contohnya demam, campak, beguk, malaria dan AIDS.

Bagaimana Sistem Imun Badan menjadi lemah?
1-RAWATAN PERUBATAN- Antibiotik, Suntikan vaksin, X-Ray, Kimoterapi
2-PEMBEDAHAN TIDAK PERLU – membuang Tongsil dan Apendiks
3-MAKANAN YANG MEMUDARATKAN-Gula, Susu Lembu, Lemak dan Minyak, Makanan Tiruan
4-PERSEKITARAN- Radiasi Elektro Magnet, Radiasi Ultraungu, Radiasi Pengionan, Asap Ekzos Kenderaan
5- GAYA HIDUP-Tekanan, Tidur Lewat, Alkohol, Merokok
6-BAHAN KIMIA- Bahan Penampal Gigi, Bahan2 Kimia Pengganggu, Plastik dan Cat Endoktrin, Kosmetik.

*Sumber Info dari Majalah Potensi Edisi-17

Oleh yg demikian, nutrisi yg baik amat penting dalam menentukan kekuatan sistem imun seseorang..Shaklee menawarkan suplemen bagi membantu menguatkan sistem imun anda dan sudah semestinya memberikan perlindungan yg lebih baik untuk anda sekeluarga. Antara produk-produk yg terdapat dlm set ini ialah seperti : Sustained Release Vita-C, Nutriferon, Zinc Complex dan Garlic



Sustained Release Vita-C
Peningkatan Sistem Imun - membina sel darah merah yg sihat untuk penyerapan zat besi yg lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung, kulit dan asthma. Ia juga membantu menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.

Nutriferon
Mengukuhkan Sistem Imun - ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia.Dimana ia mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells dan makrofag

Melindungi dari influenza - ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

Zinc Complex
Mempertingkatkan Sistem Imun - membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar ini berfungsi untuk mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit

Garlic
Antibiotik yg Selamat dan Semulajadi - ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida









Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-



Tuesday, 2 April 2013

Kepentingan Air Untuk Tubuh Badan & Fungsi Air Kepada Pengamal Suplemen

21:50 0 Comments
Bolehkah anda sukat brapa liter sehari air yg anda minum?..Adakah cukup untuk menampung keperluan badan kita?..Untuk pengetahuan anda semua, AIR merupakan elemen yg terbesar didalam badan kita dimana ia merangkumi sejumlah 70% kandungan didalam badan kita..Banyak bukan?..

Ramai yg meremehkan hal dlm pengambilan air seharian..Kita digalakkan untuk meminum air sekurang2nya 2L sehari tau(>2L lagi bagus)..Kajian menunjukkan badan org dewasa memerlukan sekurang2nya 2.5L air sehari..Kalu ibu menyusu dan atlit pula sah2 kena minum air yg banyak..Apa yg penting sgt AIR untuk tubuh badan kita nie?..Meh kita sama2 baca ye..

KEPENTINGAN AIR UNTUK TUBUH BADAN MANUSIA





Air meningkatkan kadar metabolisma
Air boleh meningkatkan kadar metabolisma badan dan membantu untuk berasa kenyang.  Minumlah sedikit air sebelum makan, pasti anda akan berasa kenyang dengan lebih cepat.  Apabila kenyang, pasti ia akan mempengaruhi pengambilan makanan anda yang mungkin juga membantu bagi mengekalkan bentuk tubuh badan yang ideal.
- See more at: http://mamaqaireen.com/?p=2784#sthash.ML6ob5Lu.dpuf

Air meningkatkan kadar metabolisma
Air boleh meningkatkan kadar metabolisma badan dan membantu untuk berasa kenyang.  Minumlah sedikit air sebelum makan, pasti anda akan berasa kenyang dengan lebih cepat.  Apabila kenyang, pasti ia akan mempengaruhi pengambilan makanan anda yang mungkin juga membantu bagi mengekalkan bentuk tubuh badan yang ideal.
Air membantu meningkatkan tenaga anda.
Apabila anda berasa letih dan haus, terus dapatkan air. Ini kerana badan anda mengalamidehidrasi dan ia menyebabkan anda merasa letih.
Air mampu mengurangkan stress
Apabila anda mengalami dehidrasi, badan dan minda anda juga akan turut berasa stress. Apabila anda berasa haus sahaja, itu memberikan signal yang anda mengalami dehidrasi.  Maka minumlah dengan lebih kerap.
- See more at: http://mamaqaireen.com/?p=2784#sthash.ML6ob5Lu.dpuf
Air meningkatkan kadar metabolisma
Air boleh meningkatkan kadar metabolisma badan dan membantu untuk berasa kenyang.  Minumlah sedikit air sebelum makan, pasti anda akan berasa kenyang dengan lebih cepat.  Apabila kenyang, pasti ia akan mempengaruhi pengambilan makanan anda yang mungkin juga membantu bagi mengekalkan bentuk tubuh badan yang ideal.

Air membantu meningkatkan tenaga anda.
Apabila anda berasa letih dan haus, terus dapatkan air. Ini kerana badan anda mengalamidehidrasi dan ia menyebabkan anda merasa letih.

Air mampu mengurangkan stress

Apabila anda mengalami dehidrasi, badan dan minda anda juga akan turut berasa stress. Apabila anda berasa haus sahaja, itu memberikan signal yang anda mengalami dehidrasi.  Maka minumlah dengan lebih kerap. 

Bentuk otot anda dengan air
Minum air membantu mengelakkan kekejangan otot dan melincirkan otot-otot didalam badan

Mencantikkan kulit anda
Salah satu kesan dehidrasi yg berterusan ialah kulit akan mendai kering dan boleh membuatkan garisan-garisan halus dan kedutan menjadi lebih ketara. Dengan kerap meminum air, kulit akan dihidrasikan dan menjadikan muka anda nampak lebih muda dan cantik. Ia juga dpt membersihkan kotoran dan melancarkan peredaran darah dan menjadikan kulit anda lebih bersinar dan bersih. 
  

Air melancarkan proses penghadaman
Selain serat, air juga penting untuk penghadaman. Air membantu melarutkan bahan buangan menjadikan ia mudah untuk dikeluarkan melalui saluran penghadaman.Kekurangan air menyebabkan tubuh menyerap air daripada najis dan seterusnya boleh menyebabkan sembelit.  Ia juga boleh menyebabkan usus besar menjadi kering dan menjadi bertambah sukar untuk proses kumbahan.

Air mengurangkan pembentukan batu karang
Pembentukan batu karang secara amnya adalah keadaan di mana garam dan mineral di dalam air kencing membentuk kristal kesan daripada kurangnya air di dalam badan untuk melarutkan garam dan mineral di dalam air kencing.  Kurangkan risiko ini dengan meminum air dengan lebih banyak.


Air menstabilkan suhu badan
Anda disarankan mengambil air dengan kadar yang banyak untuk menstabilkan suhu badan, terutamanya jika mengalami demam panas.
Perlu diingat, pengambilan air bagi mereka yang mengambil suplemen tambahan haruslah lebih sekurang-kurangnya 3L sehari.
- See more at: http://mamaqaireen.com/?p=2784#sthash.ML6ob5Lu.dpuf
Air menstabilkan suhu badan
Anda disarankan mengambil air dengan kadar yang banyak untuk menstabilkan suhu badan, terutamanya jika mengalami demam panas. Perlu diingat, pengambilan air bagi mereka yang mengambil suplemen tambahan haruslah lebih sekurang-kurangnya 3L sehari.

FUNGSI AIR KEPADA PENGAMAL SUPLEMEN

Adakah anda seorang pengamal makanan tambahan/suplemen?..Jika YA, anda perlu menitikberatkan pengambilan air seharian anda..Kekurangan air boleh menyebabkan pelbagai healing crysis yg tidak elok seperti pening kepala, sakit dan lenguh badan, sentiasa berasa haus dan dahaga, sembelit DLL.. Kenapa air sgt penting jika kita makan suplemen?





(1) Suplemen vitamin adalah dalam bentuk dos yang pekat, berbanding vitamin dalam makanan yang biasa kita makan. Vitamin dalam makanan memerlukan masa untuk diuraikan oleh tubuh, dan ada yang tak terurai pun. Sebaliknya suplemen vitamin terus dalam bentuk yang ringkas. Oleh itu air amat penting bagi melarutkan segala zat dan mineral yg terdapat dlm setiap suplemen..

(2) Suplemen memerlukan air yg banyak untuk membuang toksin dalam badan..

Disini saya ingin tegaskan bahawa pengambilan air sekurang2 2-3L sehari adalah amat2 penting bagi mengoptimumkan penyerapan zat dan mineral yg terdapat didalam suplemen yg anda makan.

Cara dan sukatan pengambilan air (pengalaman sendiri)
 500ML air setiap 2jam (contoh : dari pukul 8am-10am make sure kita berjaya abiskan 500ML air)
 2jam = 1 kitaran = 500ml
12jam = 6 kitaran = 3L

Biasanye customer slalu tanya "mcm mana nak minum 3L air..kembung la perut nanti"..Jgn risau ye..disini saya just nak share bahawa tak semestinya kita kena abiskan 3L air dlm satu masa..so mcm saya ambil masa lebih kurang 12jam tuk dptkan 3L air sehari..anda juga boleh cuba cara saya..
 
*credit info : mamaqaireen & mommylina










Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-


Air meningkatkan kadar metabolisma
Air boleh meningkatkan kadar metabolisma badan dan membantu untuk berasa kenyang.  Minumlah sedikit air sebelum makan, pasti anda akan berasa kenyang dengan lebih cepat.  Apabila kenyang, pasti ia akan mempengaruhi pengambilan makanan anda yang mungkin juga membantu bagi mengekalkan bentuk tubuh badan yang ideal.
Air membantu meningkatkan tenaga anda.
Apabila anda berasa letih dan haus, terus dapatkan air. Ini kerana badan anda mengalamidehidrasi dan ia menyebabkan anda merasa letih.
Air mampu mengurangkan stress
Apabila anda mengalami dehidrasi, badan dan minda anda juga akan turut berasa stress. Apabila anda berasa haus sahaja, itu memberikan signal yang anda mengalami dehidrasi.  Maka minumlah dengan lebih kerap.
- See more at: http://mamaqaireen.com/?p=2784#sthash.ML6ob5Lu.dpuf
Air meningkatkan kadar metabolisma
Air boleh meningkatkan kadar metabolisma badan dan membantu untuk berasa kenyang.  Minumlah sedikit air sebelum makan, pasti anda akan berasa kenyang dengan lebih cepat.  Apabila kenyang, pasti ia akan mempengaruhi pengambilan makanan anda yang mungkin juga membantu bagi mengekalkan bentuk tubuh badan yang ideal.
Air membantu meningkatkan tenaga anda.
Apabila anda berasa letih dan haus, terus dapatkan air. Ini kerana badan anda mengalamidehidrasi dan ia menyebabkan anda merasa letih.
Air mampu mengurangkan stress
Apabila anda mengalami dehidrasi, badan dan minda anda juga akan turut berasa stress. Apabila anda berasa haus sahaja, itu memberikan signal yang anda mengalami dehidrasi.  Maka minumlah dengan lebih kerap.
- See more at: http://mamaqaireen.com/?p=2784#sthash.ML6ob5Lu.dpuf
Air meningkatkan kadar metabolisma
Air boleh meningkatkan kadar metabolisma badan dan membantu untuk berasa kenyang.  Minumlah sedikit air sebelum makan, pasti anda akan berasa kenyang dengan lebih cepat.  Apabila kenyang, pasti ia akan mempengaruhi pengambilan makanan anda yang mungkin juga membantu bagi mengekalkan bentuk tubuh badan yang ideal.
Air membantu meningkatkan tenaga anda.
Apabila anda berasa letih dan haus, terus dapatkan air. Ini kerana badan anda mengalamidehidrasi dan ia menyebabkan anda merasa letih.
Air mampu mengurangkan stress
Apabila anda mengalami dehidrasi, badan dan minda anda juga akan turut berasa stress. Apabila anda berasa haus sahaja, itu memberikan signal yang anda mengalami dehidrasi.  Maka minumlah dengan lebih kerap.
- See more at: http://mamaqaireen.com/?p=2784#sthash.ML6ob5Lu.dpuf
Air meningkatkan kadar metabolisma
Air boleh meningkatkan kadar metabolisma badan dan membantu untuk berasa kenyang.  Minumlah sedikit air sebelum makan, pasti anda akan berasa kenyang dengan lebih cepat.  Apabila kenyang, pasti ia akan mempengaruhi pengambilan makanan anda yang mungkin juga membantu bagi mengekalkan bentuk tubuh badan yang ideal.
Air membantu meningkatkan tenaga anda.
Apabila anda berasa letih dan haus, terus dapatkan air. Ini kerana badan anda mengalamidehidrasi dan ia menyebabkan anda merasa letih.
Air mampu mengurangkan stress
Apabila anda mengalami dehidrasi, badan dan minda anda juga akan turut berasa stress. Apabila anda berasa haus sahaja, itu memberikan signal yang anda mengalami dehidrasi.  Maka minumlah dengan lebih kerap.
- See more at: http://mamaqaireen.com/?p=2784#sthash.ML6ob5Lu.dpuf
Air meningkatkan kadar metabolisma
Air boleh meningkatkan kadar metabolisma badan dan membantu untuk berasa kenyang.  Minumlah sedikit air sebelum makan, pasti anda akan berasa kenyang dengan lebih cepat.  Apabila kenyang, pasti ia akan mempengaruhi pengambilan makanan anda yang mungkin juga membantu bagi mengekalkan bentuk tubuh badan yang ideal.
Air membantu meningkatkan tenaga anda.
Apabila anda berasa letih dan haus, terus dapatkan air. Ini kerana badan anda mengalamidehidrasi dan ia menyebabkan anda merasa letih.
Air mampu mengurangkan stress
Apabila anda mengalami dehidrasi, badan dan minda anda juga akan turut berasa stress. Apabila anda berasa haus sahaja, itu memberikan signal yang anda mengalami dehidrasi.  Maka minumlah dengan lebih kerap.
- See more at: http://mamaqaireen.com/?p=2784#sthash.ML6ob5Lu.dpuf

Monday, 1 April 2013

Set Kesihatan Sendi

22:22 0 Comments
Assalamualaikum..Salam tghari buat pembaca2 setia blog saya..pernahkah anda semua mengalami simptom-simptom seperti ketegangan, lenguh, bengkak, kesakitan, berkeriut/ bunyi bising pada sekitar sendi anda?..tak kira la kawasan leher, tangan, kaki atau dimana shj yg anda semua rasa..ini adalah tanda2 bahawa anda semua mempunyai sendi dan tulang yg tidak sihat..

Kajian menunjukkan bahawa 1 daripada 5 org rakyat Malaysia akan menghidap Arthritis (radang sendi)..Adakah kita salah seorang?..OH TIDAK!!..
Arthritis adalah suatu jenis penyakit yang mendatangkan kesakitan, kemerahan, bengkak dan kekejangan sendi. Antara sebab-sebab ianya berlaku adalah :
•Kerosakan Sendi
•Jangkitan kuman
•Penyakit yang diwarisi
•atau sebab-sebab lain

Arthritis yang sering dihidapi di kalangan dewasa adalah :

•Osteoarthritis (OA)

•Arthritis rheumatoid (Daku suspek jenis nie)

•Arthritis yang disebabkan oleh jangkitan kuman

•Gout 



 OSTEOARTHRITIS(OA)

•Jenis yang paling lazim dihidapi

•Disebabkan oleh sendi yang telah haus akibat penggunaan

•Lebih kerap berlaku di kalangan warga tua

•Menjadi lebih sakit bila melakukan pergerakan

•Menjadi lebih sakit di penghujung hari



RHEUMATOID ARTHRITIS (RA)
•Lebih kerap dihidapi kaum wanita

•Disebabkan oleh tindakan daya tahanan badan yang bercelaru di mana tubuh badan sendiri menghasilkan antibodi untuk menyerang sendi-sendi sendiri

•Menyebabkan kekejangan sendi di waktu pagi

•Kekejangan mengambil masa lebih dari tiga puluh minit untuk reda pada waktu pagi

•Sendi-sendi terlibat adalah jari, pergelangan tangan, tangan dan kaki. 



ARTHRITIS YANG DISEBABKAN JANGKITAN KUMAN

•Arthritis jenis ini disebabkan oleh kuman

•Anda selalunya demam dan menggigil

•Selalunya menyerang satu sendi sahaja



GOUT
•Disebabkan oleh asid urik yang mendap di sendi-sendi

•Lazim menyerang kaum lelaki di pertengahan umur

•Lazim menyerang pangkal ibu jari kaki


*credit info : PortalMyhealth

 Antara cara2 yg biasa dilakukan bagi mengurangkan sakit2 sendi ialah melalui keedah suntikan dan pengambilan ubat-ubatan dari hospital/klinik ataupun melalui kaedah pembedahan..Namun cara ini agak tidak fleksibel kerana ianye hanya melegakan kesakitan dan keradangan hanya untuk sementara sahaja..selain itu pengambilan ubat-ubatan dan suntikan yg berpanjangan juga boleh merosakkan  organ dalaman..Kaedah pembedahan juga dikatakan agak mahal dan boleh menyebabkan pergerakan kita terbatas dan terhad..

Oleh sebab itu Shaklee menawarkan Set Kesihatan Sendi "Joint Health" bagi kesihatan sendi yg optimum..Antara produk yg ditawarkan dlm set ini ialah Advanced Joint Health Tablet , OmegaGuard dan Ostematrix..

 Advanced Joint Health Tablet (AJHT)
-Menyokong keselesaan sendi
-Meningkatkan kesan kusyen
-Memelihara tisu penyambung yg sihat

OmegaGuard
-Kandungan omega-3 membantu melambatkan degradasi tulang rawan
-Mengurangkan reaksi keradangan pada sendi
-Bertindak sebagai pelincir pada sendi-sendi
-Membantu mengurangkan Gout

Ostematrix
-Kandungan magnesium membantu mengamilasikan kalsium kedalam tulang dan menguatkannye
-Membantu dlm metabolisme tulang dan membina kepadatan tulang.









Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-