Sunday, 17 March 2013

Sustained Release Vitamin C 500mg

Assalamualaikum..weekend ari tuh tak sempat nak updet blog..sibuk melayan kerenah suami ngan anak2 dirumah..hehe..maklumla 5 hari duk ofis bagai nak pecah kepala otak duk pikirkan coding je..hari ini saya nak updet mengenai Vitamin C plak..salah 1 produk yg boleh dikatakan "HOT ITEM" gak la..bayangkan lah dah lebih 4 bulan VItamin C out of stock kat semua branch Shaklee seluruh malaysia..memang TERBAEK la..In Shaa Allah kalau takder aral, bulan April ini akan restock semula..diharapkan customer saya dpt bersabar dan nantikan kehadirannye tau..OK meh kita baca sama2 apa kelebihan Shaklee Vitamin C 500gm (Sustained Release )..




FUNGSI UTAMA:


  • Merangsang pembentukan kolagen.- Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

  • Memperbaiki symptom pendarahan – kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

  • Peningkatan sistem imun – membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bacteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung, kulit dan asthma. Mengurangkan symptom flu dan selesema.

  • Memerangi kanser – satu2nya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Mampu menghapuskan radikan bebas.

  • Mencantikkan kulit – kulit lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekatkan pembentukkan pigmen.

  • Memperbaiki insomnia .

  • Mengekalkan kolestrol sihat – mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah.
  •  

SIAPA YANG MEMERLUKAN? :
  • Basic vitamin for everyone.
  • Pesakit gout.
  • Pesakit darah tinggi.
  • Perokok.
  • Mereka yang mengambil pil perancang dan pil tahan sakit.
  • Ibu mengandung dan Menyusukan bayi

PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Pembebasan berterusan secara semulajadi – 100mg bagi setiap jam.
  • Mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam.
  • Mampu kekal di dalam plasma darah selama 24 jam.
  • Mengekalkan inflamasi, menentang infeksi bacteria dan radikal bebas.

PANDUAN MEMILIH VITAMIN C :
  • Makanan tambahan vitamin C yang baik harus bersifat pelepasan masa berdasarkan sumber-sumber asli seperti gam dan lilin tumbuhan untuk membolehkan pelepasan sepanjang hari.
  • Ia harus mengandungi kompleks bioflavonoid.
  • Kanak-kanak mungkin lebih sukakan vitamin C dalam bentuk boleh kunyah.












Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Post a Comment