Monday, 11 March 2013

Papermint-Ginger Plus

Assalam..tghari nie terasa boring skit la...tension banyak keje kat opis..huhu..nak ilangkan tension punya pasal, saya merajinkan diri tuk updet blog la..hehe..tghari nie nak story skit pasal produk Shaklee yg berasaskan HALIA ataupun nama betul Papermint-Ginger Plus..Haaa..sapa2 yg ada rasa tak selesa diperut ini la produk yg sesuai tuk anda..bukan itu shj, malah banyak lagi manfaat jikalau kita amalkan produk ini...CUBA TRY TEST dulu baru tau..ok takmo celoteh panjang la kan..meh sama2 kita baca apa manfaat n perbezaan produk nie..


 RAMUAN UTAMA:

  • Daun pudina
  • Halia
  • Adas
  • Cekur manis
  MANFAAT UTAMA:

  • Pudina – melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, membantu melegakan kesakitan gastric, pedih ulu hati dan cirit birit. Selain itu melegakan kesan2 sampingan spt muntah dan kehilangan selera makan yg timbul drpd rawatan kemoterapi. Merangsang mengeluarkan peluh, oleh itu ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selesema.  Perasaan sejuk dan menyegarkan drpd pudina membantu memlihara pemikiran yg jelas dan tetap focus.

  • Halia – merangsang rembesan enzim salvia utk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angina ketika mengandung, slps melahirkan anak (semasa pantang). Menghalang muntah slps pembedahan.

  • Pokok adas (fennal) - menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejalan flu. Ia juga membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.

  • Cekur manis (anise) -  melegakan masalah pencernaan dan gejalan kesakitan haid, batuk dan kahak. Merangsang rembesan jus gastric utk pencernaan, menahan kulat yg menyebabkan penyakit kulit yg biasa; melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.
  PERBEZAAN SHAKLEE:

  • Kombinasi 4 herba dari Barat dantimur, dan dihasilkan di bawah prosedur standard dgn melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.

  • Secara klinikal sgt membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastric, mabuk laut, sendawa dan penghadaman.










Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Post a Comment