Friday, 22 March 2013

Kelebihan Shaklee DTX Complex

Assalamualaikum buat pembaca2 setia blog saya..dah 2 hari saya x updet blog..huhu..sibuk training kat Tanjung Malim..kuar umah lepas subuh..pas isya baru sampai umah..penat sgt..haha..sampai tak sempat nak buat apa2..Esok nak balik kelantan plak ada kenduri kawen..huhu..sungguh kepenatan den d bueknyo..tapi takpe la..hari ni saya nak updet pasal salah 1 produk yg ada dlm set "SUPER DETOX" iaitu DTX Complex..Bunyi cam nama robot je..pelik nau...hehe..bunyi memang pelik, tapi kesannye cukup marbeles..apa yg best?..meh kita baca tuk manfaat kita bersama..



FUNGSI HATI:

  • Rembesan hempedu – cecair rembesan ini disimpan di dalam pundit hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman. Hempedu adalah perlu untuk percernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil.  Hempedu membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak; A,D,E,K dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A.

  • Bertindak sebagai Detoksifikasi – metabolisme protin dan penapaian baketria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati.  Hati mengawal metabolism protin. Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolic, sisa racun serangga, dadah, alcohol dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang.

  • Mengawal paras gula dalam darah – hati mewujudkan GTF (factor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen dan kemudian ditukarkan kepada kepada gula apabila diperlukan utk tenaga.

  • Penting dalam metabolisme lemak – makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati yang kemudia diangkut ke tisu lemak badan utk penyimpanan.

FORMULASI YANG DIPATEN (KANDUNGAN DAN MANFAAT UTAMA):
  • Ekstrak biji benih pokok susu tisel – proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin ; kaya dgn bahan antioksidan. Melindungi hati drpd toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia. Merawat masalah hati spt hepatitis dan sirosis. Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alcohol. Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang. Membantu masalah kulit spt psoriasis dan eczema.
  • Dandelion – membantu fungsi hati, sg tberguna ketika berlaku kebengkakkan hati dan jaundis. Membantu penghadaman dgn merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundit hempedu, membantu mencegah batu karang. Membantu merawat endometriosis. Bertindak sbg julap lembut utk masalah sembelit.
  • Reishi mushroom – membaina imun; membantu dalam mencegah atau merawat kanser. Mengurangkan masalah bronchitis, sinustitis. Merawat sindrom keletihan yg kronik. Membantu mencegah penyakit jantung.
  • Articok – membina semula sel-sel hati. Merangsang pengaliran hempedu.
  • Kunyit – mengandungi curcuminl bahan anti-oksida. Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan. Mempunyak kesan anti-viral terhadap HIV.
  • Schizandra – mengandungi bahan antioksida. Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protin, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin.

PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Kandungan utama; ekstrak biji beih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protin bagi membantu menjana semula se-sel hati.
  • Turut mengandungi ekstrak daripada Schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu).










Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Post a Comment

Info Lain :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...