Tuesday, 12 March 2013

Carotomax

Assalamualaikum..
Sedar tak sedar dah tghari rupanye..huhu..dtg ofis awal pagi, masuk ofis dah tak sedar apa yg jadi kat luar..hujan ke panas ke ribut ke..hehehe..tup2 dah tghari..mesti time2 nie ibu2 atau isteri2 yg bergelar suri rumah sibuk memasak dan ada juga yg bersiap2 nak amik anak dari sekolah..apa2 yg anda semua buat, saya doakan semoga diberkati oleh Allah SWT...tghari nie saya nak bercerita skit pasal produk Shaklee yg diberi nama "CAROTOMAX"..bunyi cam robot je..hehe..Jgn gelak2 tau sebab produk nie amat baik tuk kesihatan mata kita..so sapa2 yg ada sakit mata, katarak, rabun dan sebagainya, produk ini amat membantu dlm mengurangkan dan mencegah penyakit2 datas..apa yg best nye produk  nie?..nie la yg saya nak cite skit..meh sama2 kita baca perkongsian saya pada hari ini..



MENGAPA CAROTOMAX? :
  • Alpha Carotene & Beta Carotene – utk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan. Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan system imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.
  • Lycopene – bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Utk serviks yang sihat, kitaran jantung dan system imun. Mengurangkan penyakit kelenjar prostate.
  • Astaxanthin – pigmen di dalam alga & fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Melindungi kerosakkan oksidasi kolestrol LDL.
  • Lutein – menyekat katarak, AMD (age related macular disease . penyakit makluar berkaitan umur) , glaucoma
  • Zeaxanthin – melindingi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara ovari, endometrial dan serviks.


MANFAAT UTAMA:


  • Mempertingkatkan penglihatan – ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam di mata.

  • Meredakan penyakit kulit – pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat, acne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, acne , ulser kulit.

  • Melindungi epithelial – ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru2, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.

  • Melawan kanser dan oksidasi – pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan system imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel2 kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru2 dan payudara. Ia mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel2 mati yang teroksida.

  • Menghalang infeksi – merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit system respiratori paru2; batuk, hepatitis, asthma, flu dan selesema.

  • Menggalakkan perkembangan normal dan sihat – merangsang perkembangan kanak2/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membrane mukosa, gigi sihat, gusi dan system reproduksi dan juga penghasilan sperma yang sihat.   

PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Pengambilan purata karotenoid lutein, likopena dan beta karotena adalah hanya 8mg. Carotomax membekalkan lebih 13mg karotenoid.
  • Mengandungi 6 variasi karotena, diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dgn sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dll. 
 
                                                          







Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-




 



Post a Comment