Sunday, 31 March 2013

Set Kesuburan Lelaki dan Wanita

Assalamualaikum..Bertemu kita lagi pada hari ni..dah 3 hari saya tak updet blog..aduyai bz dgn keje..weekend pun bz gak..hehe..Hari nie saya nak berkongsi dgn pembaca2 setia blog saya mengenai "Set Kesuburan Shaklee"..set ini memberi banyak manfaat kepada lelaki dan wanita terutamanya yg bergelar suami isteri..Kita semua x dpt nak lari daripada masalah baik wanita dari segi masalah hormon dan kitaran haid yg tak menentu mahupun lelaki dgn masalah perubahan hormon yg menyebabkan mereka mati pucuk, kelesuan, kurang tenaga dan stamina...

Oleh itu Shaklee menawarkan produk yg hebat bagi  membantu anda semua baik lelaki mahupun wanita untuk mengatasi masalah ini..Apa yg terdapat dlm "Set Kesuburan" dan bagaimana ia boleh membantu?..meh sama2 kita baca ye..



Untuk Wanita
GLA Complex
-membantu menstabilkan hormon dan kitaran haid 
-membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’ yang antara kebaikannya ialah memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari.

B-Complex
-membantu bagi mengelak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan hormon. Ia juga mengandungi Asid Folik dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

Untuk Lelaki
Vitamin-E Complex
-membantu meningkatkan kemampuan reproduktif dimana kajian menunjukkan para lelaki yg mengambil secara purata 600IU - 800IU vitamin E sehari memapu meningkatkan kiraan sperma mereka..Selain itu vita E juga tinggi dgn sifat anti oksidan dimana ia membantu dlm menyingkirkan radikal bebas yg boleh mengundang pelbagai penyakit didalam badan..
-Kandungan selenium didalamnye  juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

Zinc Complex
-membantu menguatkan sperma agar sperma lebih aktif berenang ke ovum

Add-ON untuk Lelaki dan Wanita 
OmegaGuard 













-membantu dlm mengekalkan tekanan darah yg normal
-mengawal tahap kolestrol yg sihat
-memelihara jantung yg sihat

TESTIMONI PENGGUNA "SET KESUBURAN"




Apa2 pun yg penting saya nak ingatkan anda semua bahawa setiap rezeki itu dtgnya dari Allah SWT..Tanpa izinNYA semua ini takkan terjadi betul tak?..so kita sebagai hambanya hanya perlu berusaha dan berdoa agar cepat menimang cahaya mata..In Shaa Allah.

 

 





Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-


Wednesday, 27 March 2013

Krisis Pemulihan (Healing Crysis)

Assalamualaikum kepada pembaca2 setia blog saya..pagi nie saya nak updet skit pasal Krisis Pemulihan (Healing Crysis)..Adakah kita sedar atau tidak, krisis ini pasti akan terjadi apa bila kita mengambil pemakanan tambahan (suplemen)..Kalu anda suma nak tahu, simptom2 ini kelihatan seperti penyakit, tetapi hakikatnye tidak..ia sebenarnya adalah tindak balas oleh tubuh badan kita kerana kekurangan khasiat akibat dek tabiat pemakanan kita..So, bila kita amik suplemen sebagai penganti makanan berkhasiat dengan mengejut, maka terjadi la krisis pemulihan (healing crysis)..

Apa itu Krisis Pemulihan?
Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yg mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel2 badan yg telah rosak akibat radikal bebas..Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yg telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang kita hidup..Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau simptom yg membuatkan anda rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis pemulihan..Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis pemulihan..

Pada wakti detoksifikasi ini , ada kemungkinan anda akan mengalami tanda2 seperti pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut kembung, lapar), cirit-birit, kahak berlebihan, kencing yg keruh, berasa hangat, berpeluh dgn banyak DLL..Simptom2 nie berbeza antara individu dan jenis penyakit..Kebiasaanya akan berlalu dlm masa 1-2 minggu..

Pada waktu krisis pemulihan ini, anda digalakkan meminum air bersih(suam, mineral) sebanyak yg mungkin (at least 3L), rehat secukupnya dan anda juga disarankan supaya makan lebih sayuran dan buahan..Jadi lepas nie, kalau anda ada mengalami simptom pemulihan ni, anda akan lebih alert dan akan membiasakan diri tuk melalui fasa ini..In Shaa Allah..

Dibawah adalah senarai tanda-tanda akibat krisis pemulihan:

 








Tuesday, 26 March 2013

Kelebihan Shaklee Herbal Blend®

Saya mula meggunakan Herbal Blend nie time ke2-2 anak saya dijangkiti HFMD (hand foot mouth diease)..Time tuh gelembung2 air yg sgt gatal keluar disekitar tangan kaki n dibawah mulut anak saya..saya nekad takmo g klinik..selepas mandikan mereka dgn Basic H², saya lap dulu badan mereka supaya kering..lepas tuh saya sapu Herbal Blend Cream nie disekitar tempat mereka dijangkiti..Alhamdullillah, berkat usaha dan doa, selepas 3 hari tiada lagi kesan2 gelembung dan yg tinggal hanya la parut2 kecil (2-3 hari hilang)..Saya mula jatuh cinta dgn produk nie..Ada 1 malam tuh saya sendiri yg guna tuk sapu pada betis..time tuh betis rasa cam lenguh2 (kebas)..Apa yg best nye sebab krim ni tidak berminyak langsung..bila saya letakkan pada betis dan sapu (mula2 rasa cam krim biasa), tapi pas sapu lama2 saya rasakan seolah2 krim ni meresap ke dalam tempat yg saya sapu..Tidak tinggalkan kesan minyak langsung..BEST btul la..Lepas nie memang wajib la saya spare sebotol kat rumah..hehe..


Antara Testimoni Pengguna Shaklee Herbal Blend®:

Saya dah cuba n dah merasai sendiri kehebatnya..Anda bagaimana?..








Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Kelebihan Shaklee Basic H²

Assalamualaikum..tghari nie rasa cam tak panas cam semalam..ye la baru pas hujan kan..hehe..buat suri2 rumah yg tgh sibuk memasak tuh, ida ucapkan selamat menjalankan tanggungjawab..pada yg sedang bekerja tuh mesti tgh sibuk duk cari tpt yg terbaek tuk menikmati "lunch"..apa2 pun mulakan dgn Bismillah tau..jgn gelojoh time mkn..tercokik plak nanti..Dikesempatan nie, ida nak updet skit la pasal BASIC H² Shaklee nie..

Apa itu BASIC H²?..HAAA..kalu anda suma nak tahu, BASIC H² nie adalah pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960..Mak aih dekat 50tahun lebih..pewwit..memang terbaek la..Kalu anda nak tahu "Pekatan Pencuci Super Organik" nie mempunyai 1001 mcm kegunaan tau..Perghh banyak betul..tapi apa yg telah saya terokai melalui pengalaman saya sendiri, produk nie memang best tau..Murah dan tahan lama..


Antara Kegunaan (pengalaman sendiri):
  • mandikan dengan mandian Basic H² bila anak deman..disusuli dgn membasahkan sehelai kain dgn air yg bercampur Basic H² then letakkan di kepala dan badan anak..
  • hasben saya gunakan untuk bilas muka bila terdapat kesan2 kulit kering (cuaca panas n kurang minum air kot)..
  • saya guna time nak mop lantai..memang best tau..lantai tak melekit seperti sesetengah bahan yg digunakan tuk mop lantai..
  • bila anak gatal2 je saya basuhkan tempat gatal dgn Basic H²
 Antara testimoni pengguna Basic H²:




Menarik bukan?..kalu anda nak tahu, sebotol Basic H² boleh tahan 2-3 bulan tau (bergantung kepada cara pengunaan)..Memang save bajet btul la..hehe..

 







Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-





Monday, 25 March 2013

Sugar Control Set

Penyakit kencing manis atau "DIABETES" semakin menular dikalangan ramai orang tetapi ramai yg tidak sedar yg mereka juga mempunyai risiko yg tinggi untuk mendapatkannya..Menurut Persatuan Diabetes Malaysia, sebanyak 1.2 juta rakyat Malaysia menghidap penyakit kencing manis..

Penyakit Kencing Manis boleh membawa kepada :
  • Penyakit Jantung
  • Penyakit Buah Pinggang
  • Luka lambat sembuh
  • Hilang fungsi saraf
Di Shaklee, kami mempunyai 1 set lengkap yg dapat membantu anda.Set ini ialah "Sugar Control Set"..Ia sgt seusuai bagi membekalkan nutrisi yg lengkap bagi meningkatkan kesihatan penghidap kencing manis..


Antara produk yg terdapat dlm set ini ialah Energizing Soy Protein (ESP), Zinc Complex, Vita-Lea, Vita-C, GLA Complex dan Alfalfa Complex..

Kebaikan :
  • Mengekalkan paras gula yg sihat dlm darah
  • Melegakan rasa kebas dan semut-semut (kebiasanya pada tapak kaki)
  • Membantu dlm mempercepatkn proses penyembuhan luka










Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Kelebihan Shaklee GLA Complex

Assalamualaikum..Tghari nie nie saya nak updet skit pasal "GLA Complex"..Salah 1 produk yg dapat membantu kaum hawa dlm proses menstabilkan hormon dalaman mereka..Amat penting bagi wanita2 untuk menstabilkan hormon mereka kerana ia bekait rapat dengan "kitaran haid"..Biasanye kalu hormon tak stabil, kitaran haid pun tak menentu..perkara ini pastinye menganggu kehidupan anda bukan?..lebih2 lagi kehidupan berumah tangga...Bagi isteri pula, kestabilan hormon penting dlm proses untuk mendapatkat cahaya mata..OK sakang meh kita sama2 baca semoga segala manfaat dpt dikongsi bersama..


PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage adalah 3x lebih dari segi bioavailability dan 3x lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organic di kawasan Saskatchewan.
  • Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
  • Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.
 
MANFAAT UTAMA:
  • Herba tradisi yang dipercayai – borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testoteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki symptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.melambatkan menopause – memperbaiki keadaan menopause seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • Memperbaiki prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostate lelaki dan masalah kerap kencing.
  • Menentang kanser – GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan system imun tubuh, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthiritis.
  • Menghalang komplikasi diabetes – merendakan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
  • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan – merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone kepada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk cantik.

  • Menghalang tekanan darah tinggi – menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelah masalah jantung seperti arteriosclerosis dan myocardial infarction.
  • Memperbaiki tekstur rambut – memperbaiki rambuat kering dan keadaan rambut gugur.
  • Hiperaktif dan autisma (ADD/ADHD) – dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

**GLA asid linoleik sama penting spt asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. Sgt penting utk kanak2, remaja dewasa, dan juga slps menopause dan andropause (menopause lelaki).
 












Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-


HFMD Menyerang Anak Anda?




Nampaknya penyakit HFMD (Hand, Foot, Mouth Disease) telah menyerang kembali!!.. Awal bulan ni kedua-dua anak saya telah mendapat simptom seperti HFMD. Mulanya si abang demam panas. Agak tinggi suhu badan dia. Selepas reda demam, keesokkannya baru perasan ada bintik2 merah di mulut, tangan dan tapak kaki. Walaupun tgk dia tak meragam sgt tapi tetap rasa x selesa sbb mungkin gatal2. Si abang kena x byk sgt. Selepas beberapa hari, adik dia pulak yang kena. Si adik kena agak teruk sampai naik mcm lepuh (gelembung berisi air). Mulut ada sikit bintik tetapi bahagian tapak tangan dan kaki dari paras paha sampai tapak kaki mmg penuh bintik2..

Dah alang2 selama ni consume Shaklee. Apa yang saya ikhtiar adalah :

1. Si abang saya bagi NUTRIFERON. Sehari bagi separuh peket. Sgt senang Nutriferon ni sbb dlm bentuk serbuk. Koyakkan peket dan terus masuk dlm mulut je.
2. Si adik pulak disebabkan bawah 1 tahun dan masih menyusu badan, saya lah yang makan Nutriferon dan kerap menyusukan dia. Sehari saya makan 1 peket sampai simptom HFMD berkurangan.
3. Mandikan mereka dengan BASIC H². Saya sangat sukakan Basic H². Bukan sahaja utk cuci peralatan di rumah tetapi juga blh menurunkan panas badan ketika demam. 2-3 hari saya mandikan mereka dengan Basic H².
4. Sapu dengan Herbal Blend. Selepas mandi, tak perlu keringkan dengan tuala. Biar air Basic H² meresap.  Kemudia saya sapu bahagian bintik2 dengan Herbal Blend. Yg bestnya HB ni ia tak panas. Baunya pun x strong sgt. So sesuai untuk kanak2. Kalau kita yang dewasa ni pun lenguh2 kaki blh sapu dgn HB ni..atau kulit kaki kering pun blh sapu HB.

Alhamdullillah 2-3 hari kemudian dah nampak kering.

Sekiranya simptom HFMD makin teruk haruslah berjumpa doktor ye. Kita hanya usaha dengan suplemen tapi bila keadaan tidak berubah mesti jumpa doktor.











Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Friday, 22 March 2013

Kelebihan Shaklee Alfalfa Complex

Salah 1 produk dlm set "SUPER DETOX" yang paling saya dan asben gemari ialah Alfalfa..Bukan sahaja sesuai tuk saya jadikan sebagai "milik booster", malahan elok tuk menghilangkan keletihan badan dikala bekerja..ini kerana produk ini merupakan salah 1 ejen DETOX yg bertindak membuang toksin didalam badan..selain itu ia juga sesuai tuk perempuan yg mengalami masalah keputihan..Banyak lagi manfaat yg boleh kita dpt melalui produk ini..Meh pakat2 kita baca ye..



PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organic yg bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.

  • Juga dikenali sbg “ Raja Segala Tumbuhan”.

  • Medicago sative memiliki gred yg paling tinggi di kalangan tumbuhan Alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun utk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah utk menyerap pelbagai nutrisi.

  • Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dgn klorofil. Daun2 ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bg mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Bahagian lain yg tidak penting dilupuskan.

  • Daun2 ini yg tlh dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sblm dikompres menjadi tablet.

  • Keseluruhan proses ini dijalankan di bwh pengawasan dan kawalan Shaklee yg sgt ketat dan teliti.

MANFAAT UTAMA:
  • Ia membekalkan nutrisi yg mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dgn protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.
  • Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yg sgt beralkali yg blh mengembalikan kenormalan badan yg berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan – memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitive, kurap, bau badan dan ulat air dgn berkesan.
  • Baik utk perubahan patologi di dalam usus dan perut – memperbaiki masalah saluran penghadaman spt kembung, hyperacidity, ulser gastric, hepaitits dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bhw penggunaan jangka panjang drpd alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa shj mengandungi saponin spt span yang bertindak sbg serat yg menyerap kolestrol.
  • Melawan tumor – memakan 30-50 tablet utk mengalkalikan badan, dgn itu memperbaiki sel2 kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – melegakan keletihan dan sbg rawatan kpd kebanyakan penyakit.
  • Mencegah/merawat arthiritis – melegakan sakit arthiritis dan kesakitan.
 








Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Kelebihan Shaklee DTX Complex

Assalamualaikum buat pembaca2 setia blog saya..dah 2 hari saya x updet blog..huhu..sibuk training kat Tanjung Malim..kuar umah lepas subuh..pas isya baru sampai umah..penat sgt..haha..sampai tak sempat nak buat apa2..Esok nak balik kelantan plak ada kenduri kawen..huhu..sungguh kepenatan den d bueknyo..tapi takpe la..hari ni saya nak updet pasal salah 1 produk yg ada dlm set "SUPER DETOX" iaitu DTX Complex..Bunyi cam nama robot je..pelik nau...hehe..bunyi memang pelik, tapi kesannye cukup marbeles..apa yg best?..meh kita baca tuk manfaat kita bersama..



FUNGSI HATI:

  • Rembesan hempedu – cecair rembesan ini disimpan di dalam pundit hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman. Hempedu adalah perlu untuk percernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil.  Hempedu membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak; A,D,E,K dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A.

  • Bertindak sebagai Detoksifikasi – metabolisme protin dan penapaian baketria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati.  Hati mengawal metabolism protin. Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolic, sisa racun serangga, dadah, alcohol dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang.

  • Mengawal paras gula dalam darah – hati mewujudkan GTF (factor toleransi glukosa) dari kromium dan glutation. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen dan kemudian ditukarkan kepada kepada gula apabila diperlukan utk tenaga.

  • Penting dalam metabolisme lemak – makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati yang kemudia diangkut ke tisu lemak badan utk penyimpanan.

FORMULASI YANG DIPATEN (KANDUNGAN DAN MANFAAT UTAMA):
  • Ekstrak biji benih pokok susu tisel – proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin ; kaya dgn bahan antioksidan. Melindungi hati drpd toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia. Merawat masalah hati spt hepatitis dan sirosis. Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alcohol. Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang. Membantu masalah kulit spt psoriasis dan eczema.
  • Dandelion – membantu fungsi hati, sg tberguna ketika berlaku kebengkakkan hati dan jaundis. Membantu penghadaman dgn merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundit hempedu, membantu mencegah batu karang. Membantu merawat endometriosis. Bertindak sbg julap lembut utk masalah sembelit.
  • Reishi mushroom – membaina imun; membantu dalam mencegah atau merawat kanser. Mengurangkan masalah bronchitis, sinustitis. Merawat sindrom keletihan yg kronik. Membantu mencegah penyakit jantung.
  • Articok – membina semula sel-sel hati. Merangsang pengaliran hempedu.
  • Kunyit – mengandungi curcuminl bahan anti-oksida. Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan. Mempunyak kesan anti-viral terhadap HIV.
  • Schizandra – mengandungi bahan antioksida. Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protin, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin.

PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Kandungan utama; ekstrak biji beih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protin bagi membantu menjana semula se-sel hati.
  • Turut mengandungi ekstrak daripada Schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu).










Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Monday, 18 March 2013

Set 'SUPER DETOX'

Tahukah anda bahawa TOKSIN berlebihan didalam badan kita banyak mendatangkan keburukan daripada kebaikan?..

Apakah itu TOKSIN?
Toksin adalah bahan buangan beracun dalam tubuh kita.Toksin bukan saja menghancurkan fungsi-fungsi pencernaan kita yang normal, tetapi juga merosakkan sistem sirkulasi (pembuluh-pembuluh darah), organ-organ penyaring (system hati dan ginjal), dan organ-organ pengeluaran (system gastrousus). Kebiasaanya penyakit yg terjadi adalah disebabkan kegagalan tubuh badan manusia menyingkirkan bahan buangan yg berlebihan teruatama sekali TOKSIN. Jangan terkejut jika hampir 90% punca penyakit adalah disebabkan oleh TOKSIN. 
Antara simptom-simptom TOKSIN berlebihan dlm badan :
  • Jerawat/kulit kusam
  • Selalu berasa lesu dan kurang bertenaga
  • Sakit kepala berulang
  • Rasa gatal,emosi tidak menentu
  • Radang pada kulit
  • Alahan
  • Ekzema
Simptom diatas menunjukkan tubuh anda mungkin mempunyai toksin berlebihan.
Set Shaklee Super Detox dapat membantu mengeluarkan toksin dan bahan buangan daripada badan untuk mengembalikan tubuh yang sihat.Antara produk2 yg terdapat dalam set ini ialah seperti Alfalfa Complex, DTX Complex dan Garlic.

Kebaikan:
  • Membantu menyikirkan toksin merbahaya daripada badan
  • Membantu meningkatkan kesihatan hati
  • Meningkatkan seri wajah
  • Meningkatkan sistem imun terhadap jangkitan badan








Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Kelebihan Shaklee Performance Drink

Assalamualaikum..tghari nie nak updet blog pasal kelebihan Shaklee Performance Drink..Apa tuh?..ada mcm livita ke red bull ke?..hehehe..Kepada sapa2 yg memerlukan tenaga yg lebih dlm badan, produk ini sungguh sesuai kerana ia memberikan tenaga kepada anda...meh kita sama2 baca ye.



MANFAAT UTAMA:

  • Meningkatkan daya ketahanan badan – memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

  • Membekal tenaga & daya ketahanan fizikal – ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

  • Mencegah penyahidratan – mengurangkan kehausan, mencegah penyahidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.
  • Mengekalkan paras gula – terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga oto sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

SIAPA YANG MEMERLUKAN:
  • Atlet
  • Mereka yang berpuasa
  • Sebelum dan selepas pembedahan
  • Tidur lewat malam
  • Keletihan, penyahidratan otot dan kulit
  • Vagina yang kering
  • Cirit birit
  • Tiada selera makan
  • Rendah paras gula
  • Kepeningan










Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Sunday, 17 March 2013

Sustained Release Vitamin C 500mg

Assalamualaikum..weekend ari tuh tak sempat nak updet blog..sibuk melayan kerenah suami ngan anak2 dirumah..hehe..maklumla 5 hari duk ofis bagai nak pecah kepala otak duk pikirkan coding je..hari ini saya nak updet mengenai Vitamin C plak..salah 1 produk yg boleh dikatakan "HOT ITEM" gak la..bayangkan lah dah lebih 4 bulan VItamin C out of stock kat semua branch Shaklee seluruh malaysia..memang TERBAEK la..In Shaa Allah kalau takder aral, bulan April ini akan restock semula..diharapkan customer saya dpt bersabar dan nantikan kehadirannye tau..OK meh kita baca sama2 apa kelebihan Shaklee Vitamin C 500gm (Sustained Release )..




FUNGSI UTAMA:


  • Merangsang pembentukan kolagen.- Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

  • Memperbaiki symptom pendarahan – kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

  • Peningkatan sistem imun – membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bacteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung, kulit dan asthma. Mengurangkan symptom flu dan selesema.

  • Memerangi kanser – satu2nya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Mampu menghapuskan radikan bebas.

  • Mencantikkan kulit – kulit lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekatkan pembentukkan pigmen.

  • Memperbaiki insomnia .

  • Mengekalkan kolestrol sihat – mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah.
  •  

SIAPA YANG MEMERLUKAN? :
  • Basic vitamin for everyone.
  • Pesakit gout.
  • Pesakit darah tinggi.
  • Perokok.
  • Mereka yang mengambil pil perancang dan pil tahan sakit.
  • Ibu mengandung dan Menyusukan bayi

PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Pembebasan berterusan secara semulajadi – 100mg bagi setiap jam.
  • Mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam.
  • Mampu kekal di dalam plasma darah selama 24 jam.
  • Mengekalkan inflamasi, menentang infeksi bacteria dan radikal bebas.

PANDUAN MEMILIH VITAMIN C :
  • Makanan tambahan vitamin C yang baik harus bersifat pelepasan masa berdasarkan sumber-sumber asli seperti gam dan lilin tumbuhan untuk membolehkan pelepasan sepanjang hari.
  • Ia harus mengandungi kompleks bioflavonoid.
  • Kanak-kanak mungkin lebih sukakan vitamin C dalam bentuk boleh kunyah.












Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Info Lain :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...