Friday, 22 February 2013

Proses penyusuan saya dengan Shaklee

Assalamualaikum,

Ok selepas share pasal pengalaman saya berpantang dengan Shaklee. Sekarang saya nak share pulak pengalaman penyusuan susu ibu dengan Shaklee. Saya mula2 amik set menyusu masa anak sulung. Masa tu pun beli trial pack je. Sbb nak try dulu.. Masa dulu2 payah skit nk konsisten makan. Bila dah abis saya x continue balik dan stop terus. 

Masa berpantang anak ke-2 saya amik sekali set pantang dan menyusu which is saya tambah Alfalfa..sampai sekarang masih lg amik Alfalfa dengan tambahan ESP. Alhamdullillah sekarang anak dah 9 bulan tapi susu masih meriah dan mencukupi walaupun saya mmg tak simpan stok byk kat rumah. Saya akan simpan at least 10 botol dalam peti ais. Setiap hari anak akan minum dalam 6 botol sehari so ada baki 4 botol. If saya balik lmbt keje, husband boleh guna yang baki tu. So tak da la saya terkejar2 nak balik cepat..kuar ofis cepat pun blm tentu sampai cepat..maklum lah KL ni tmpt mana je la x jem..setiap hari ada je jem..

Masa anak sulung dulu bila dah start makan (6 bulan) susu mmg drop. Setiap hari mesti terkejar2 nak balik sampai anak mengamuk nak susu..alhamdullillah anak ke-2 walaupun dah makan bubur tapi susu still maintain mcm biasa. Syukur sgt2..berazam nak fully bf sampai 2 tahun..insyaallah..

Oh ye sebelum terlupa saya juga ada add on Ostematrix @ Calcium. Sbbnya dah terasa badan ni kurang kalsium selepas bersalin anak ke-2. Gigi dah cepat rosak, gusi sakit, rasa sakit belakang, rasa kaki sejuk2 ngilu waktu malam..alhamdullillah slps konsisten amik Ostematrix sakit belakang dan kaki sejuk2 ngilu dah berkurangan. Tahu tak orang perempuan hilang kalsium sejak bila???.. Sejak kita dah start period tau.. Bayangkan berapa byk kalsium dah hilang..tu belum lagi pregnant dan menyusu badan..


APA KELEBIHAN SET PENYUSUAN SHAKLEE?

  • Kesihatan ibu lebih baik. Apabila kesihatan lebih baik maka lancarlah proses penyusuan susu ibu.
  • Ibu lebih bertenaga dan emosi terkawal. Ini kerana proses penyusuan susu ibu sangat dipengaruhi oleh kecergasan dan emosi ibu. Sekiranya ibu sentiasa letih mesti timbul rasa malas nak pam kan?.. asyik stress dan marah pun blh ganggu proses penyusuan susu ibu. nak2 ibu yang berkerjaya lagi..dengan kerja lagi..dengan nak pam lagi.. so biar kita lalui fasa penyusuan susu ibu ni dengan mood yang sentiasa tenang..
  • Susu lebih pekat..bila susu pekat anak kita minum pun cepat kenyang.. 

UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH.

UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH.

  1. Baca Online Ordering Agreement dan pilih pada button AGREE. Klik pada button NEXT untuk teruskan.
  2. Skrin akan memaparkan produk Set Penyusuan dan anda boleh ubah kuantiti yang anda ingin beli dan klik pada button CHECKOUT.
  3. Skrin akan memaparkan maklumat yang perlu anda lengkapkan untuk tujuan proses penghantaran. Klik pada button CONTINUE untuk teruskan.
  4. Skrin akan memaparkan maklumat tempahan dan penghantaran. Klik pada button PROCEED FOR PAYMENT.
  5. Skrin akan memaparkan maklumat pembayaran. Pembayaran hanya boleh dibuat melalui DEBIT CARD/CREDIT CARD. Sila masukkan maklumat yang diperlukan dan klik pada button CONFIRM PAYMENT.
  6. Tempahan anda akan diproses dan apabila transaksi telah berjaya, skrin akan memaparkan pengesahan tempahan anda. Anda boleh cetak resit tempahan anda sebagai rujukan.

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com
Post a Comment

Info Lain :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...