Wednesday, 27 February 2013

Garlic

Assalamualaikum..Selamat malam saya ucapkan kepada pembaca2 setia blog saya..skang nie dah pukul 11.35pm..mak aih dah lewat2 pun saya still lagi nak updet blog..hehehe..bukan apa..sekadar nak share info tuk korang suma..SHARING IS CARING kan?..hehe..Malam nie terasa nak cite pasal produk yg diberi nama "Garlic"..Bawang putih ke?..bunyi cam pelik kan?..ada ke bawang putih org buat jadi supplement?..hehehe..itu la yang special nye SHAKLEE nie..Meh kita tgk sama2 apa kelebihan Shaklee Garlic nie..

PERBEZAAN SHAKLEE GARLIC:
  • Diekstrak dari kacang soya organic bukan GMO. 
  • Dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.  
MANFAAT UTAMA GARLIC:

  • Mengandungi spearmint – mempertingkatkan system penghadaman, fungsi jantung.
  • Antibiotic yang selamat dan semulajadi – mempertingkatkan system imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  •  Menghalang alergi – mempertingkatkan penyakit berkaita system imun seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.
  •  Mempertingkatkan system penghadaman – mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastric, ketidakhadaman.  Mampu menentang baketria H.pylori bacteria dan menghalang ulser gastric.
  • Memoderatkan tekanan darah tinggi – kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  • Detoksifikasi – mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan cadmium adalah logam toksin yang akan menaikkan tekanan darah. Mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
  • Menurunkan kolestrol – menurunkan kolestrol LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan pembekuan dara, meningkatkan  HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

  • Menstabilkan glukos – menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh kita.   

  • Mencegah kanser – membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser – Nitrosamine.










    Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

    - Hidayah Mohamad-
     
Post a Comment