Thursday, 28 February 2013

Bagaimana Advanced Joint Health Complex membantu sendi sihat?

Assalamualaikum,

Hari ni saya nak share apa beza sendi yang sihat dan sendi yang stres. Sekarang ni pun ramai org muda yang dah sakit sendi akibat daripada gaya hidup kita sendiri.

SENDI STRES



Kesan stres berterusan, kerja terlalu kuat, haus dan lusuh biasa pada sendi:
  1. Rawan menjadi lemah dan rapuh.
  2. Tisu penghubung sekeliling terurai.
  3. Geseran berlaku di antara tulang-tulang, yang mengeluarkan kimia yang menyerang rawan, menyebabkan ketidakselesaan dan mobility.

SENDI SIHAT




 Advanced Joint Health Complex membantu sendi sihat dalam 3 cara:
  1. Meningkatkan cushioning - Glukosamin membantu memelihara rawan - cushioning perlindungan di antara sendi yang membolehkan mereka bergerak lebih bebas.
  2. Memelihara tisu penghubung yang sihat : Zinc, kuprum, manganese dan Vitamin C membantu membina kolagen dan lain-lain komponen tisu penghubung yang memberi kekuatan dan struktur kepada sendi.
  3. Meningkatkan keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia pantas membantutkan mekanisma respons stres tubuh untuk memperbaiki keselesaan sendi.

Ingredien Utama Advanced Joint Health Complex:



·        Ekstrak Boswelia – diperolehi dari resin pokok Boswelia, ekstrak botanical ini mengandungi aisd boswellik yang menghalang formasi leukotrien, kimia yang dihasilkan oleh tubuh yang menyerang tisu sendi menyebabkan ketidakselesaan sendi. Mengandungi konsentrasi yang tinggi AKBA (3-acety-11- keto-beta-boswelliv acid), sati asid boswellik , dan lain-lain konstituen Boswellia yang digabungkan untuk menghasilkan bioaktiviti yang lebih unggul dari hanya AKBA.

·     Ekstrak jagung – membekalkan sumber glukosamine yang pekat. Glukosamine adalah satu jenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur proteoglycans, komponen struktur rawan dan cecair di antara tulang yang membekalkan pelinciran. JHT menampilkan glukosamin hidroklorid, sumber yang paling tinggi konsentrasinya. Ianya diperolehi dari sumber sayuran berbanding dengan kebanyakkan glukosamin yang diperolehi dari sumber kekerang.

·    Vitamin C – membekalkan 100% nilai harian vitamin C, nutrient yang diperlukan bagi sintesis kolagen.

·    Zinc, kuprum dan manganese – mineral surih diperlukan untuk membina tisu penghubung.

**HADIAHKAN UNTUK IBU BAPA KITA. UJIAN KLINIKAL MENUNJUKKAN TERBUKTI BERKESAN SEAWAL 5 HARI.!!!










Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-
 

Wednesday, 27 February 2013

Garlic

Assalamualaikum..Selamat malam saya ucapkan kepada pembaca2 setia blog saya..skang nie dah pukul 11.35pm..mak aih dah lewat2 pun saya still lagi nak updet blog..hehehe..bukan apa..sekadar nak share info tuk korang suma..SHARING IS CARING kan?..hehe..Malam nie terasa nak cite pasal produk yg diberi nama "Garlic"..Bawang putih ke?..bunyi cam pelik kan?..ada ke bawang putih org buat jadi supplement?..hehehe..itu la yang special nye SHAKLEE nie..Meh kita tgk sama2 apa kelebihan Shaklee Garlic nie..

PERBEZAAN SHAKLEE GARLIC:
  • Diekstrak dari kacang soya organic bukan GMO. 
  • Dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.  
MANFAAT UTAMA GARLIC:

  • Mengandungi spearmint – mempertingkatkan system penghadaman, fungsi jantung.
  • Antibiotic yang selamat dan semulajadi – mempertingkatkan system imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  •  Menghalang alergi – mempertingkatkan penyakit berkaita system imun seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.
  •  Mempertingkatkan system penghadaman – mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastric, ketidakhadaman.  Mampu menentang baketria H.pylori bacteria dan menghalang ulser gastric.
  • Memoderatkan tekanan darah tinggi – kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
  • Detoksifikasi – mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan cadmium adalah logam toksin yang akan menaikkan tekanan darah. Mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
  • Menurunkan kolestrol – menurunkan kolestrol LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan pembekuan dara, meningkatkan  HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

  • Menstabilkan glukos – menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh kita.   

  • Mencegah kanser – membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser – Nitrosamine.










    Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

    - Hidayah Mohamad-
     

Tuesday, 26 February 2013

Nutriferon

Assalamualaikum,

Hari ni saya nak share pasal Nutriferon. Nutriferon umpama 1st aid saya di rumah kerana saya tidak lagi perlukan Panadol, Acti-Fast, ubatan klinik dan sebagainya apabila demam. Ia juga boleh dimakan oleh kanak-kanak berusia setahun ke atas. Dan bagi bayi bawah 1 tahun dan menyusu badan, si ibu blh  mkn dan menyusukan anak, In Shaa Allah anak juga turut mendapat khasiat Nutriferon.


Perbezaan Shaklee Nutriferon:
  • Selepas 40 tahun membuat kajian, Dr Kojima telah berjaya menetapkan bhw ekstrak dari 4 tumbuhan; biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun, dan biji Plantago; mempunyai kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan.  

Manfaat Utama Nutriferon:

  • Mengukuhkan system imun dalam masa 3 hari – ianya adalah satu2nya interferon semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bhw interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan system imun tubuh dengan mengerahkan system pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells dan makrofag. 
  • Melawan kanser & tumor – interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser.  Selain dari itu, ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi.    
  • Melindungi dari influenza – ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.  
  • Meringankan stress & kelesuan – meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk. 
  • Melambatkan penuaan – formula unit Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat. 
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit2 Hepatitis B & C -  keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit2 Hepatitic B & C. 
  • Mempertingkatkan menopos – Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopause menjadi lebih baik.  
  • Mempertingkatkan PMS – terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan system endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swimg.  
 










Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-
 

Sunday, 24 February 2013

Meal Shakes

Assalamualaikum kepada pembaca-pembaca setia blog saya..Petang nie nak share skit pasal produk Shaklee "Meal Shakes"..Untuk Ibu2 dan Bapa2 diluar sana pasti tercari2 produk yg sesuai untuk anak mereka..betul x?..kenapa saya berkata begini?..OK, untuk anak2 yg bermasalah kurang selera makan "picky eater", asthma, sembelit DLL, produk ini cukup sesuai kerana mempunyai 24 jenis vitamin, mineral dan zat yg perlu bagi menyokong tumbesaran..Selain itu ia juga produk yg berasaskan bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu)..Selebihnya mari kita baca skit mengenai kelebihan Meal Shakes nie ye..




MANFAAT UTAMA:


  • Nutrisi Lengkap – menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan  vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
  • Membekal nutrisi kepada sel tubuh – kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dll.
  • Membantu tumbesaran – mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan utk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
  • Anti-oksida – mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
  • Mengembalikan seri wajah – mengandungi vitamin B yang lengkap< zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel_sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik..
  • Detoksifikasi – kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.



PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi – buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dll.
  • Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam system tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa.
  • Dihasilkan untuk semua golongan – bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran, orang sakit, orang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera











Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

Friday, 22 February 2013

Diet Sihat Dengan Shaklee

Assalamualaikum,
Saya nak share pulak pengalaman anak biz saya Eda Helena yang mengambil set kuruskan badan. Beliau start consume hujung bulan Jan aritu. Tgh bulan ni saya tanya la mcm mana selepas consume. Ada apa2 perubahan tak?..Atau ada healing crisis?.

Inilah jawapan beliau..


APA YANG ADA DALAM SET SHAPE UP SHAKLEE?


APA KELEBIHAN SET SHAPE UP SHAKLEE?

  • Cuci usus, darah dan hati serta pembersihan najis yang tersekat lama (cuci dinding usus).
  • Memecahkan lemak.
  • Membina otot yang membantu meningkatkan metabolisme.
  • Meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.














Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-

 

Proses penyusuan saya dengan Shaklee

Assalamualaikum,

Ok selepas share pasal pengalaman saya berpantang dengan Shaklee. Sekarang saya nak share pulak pengalaman penyusuan susu ibu dengan Shaklee. Saya mula2 amik set menyusu masa anak sulung. Masa tu pun beli trial pack je. Sbb nak try dulu.. Masa dulu2 payah skit nk konsisten makan. Bila dah abis saya x continue balik dan stop terus. 

Masa berpantang anak ke-2 saya amik sekali set pantang dan menyusu which is saya tambah Alfalfa..sampai sekarang masih lg amik Alfalfa dengan tambahan ESP. Alhamdullillah sekarang anak dah 9 bulan tapi susu masih meriah dan mencukupi walaupun saya mmg tak simpan stok byk kat rumah. Saya akan simpan at least 10 botol dalam peti ais. Setiap hari anak akan minum dalam 6 botol sehari so ada baki 4 botol. If saya balik lmbt keje, husband boleh guna yang baki tu. So tak da la saya terkejar2 nak balik cepat..kuar ofis cepat pun blm tentu sampai cepat..maklum lah KL ni tmpt mana je la x jem..setiap hari ada je jem..

Masa anak sulung dulu bila dah start makan (6 bulan) susu mmg drop. Setiap hari mesti terkejar2 nak balik sampai anak mengamuk nak susu..alhamdullillah anak ke-2 walaupun dah makan bubur tapi susu still maintain mcm biasa. Syukur sgt2..berazam nak fully bf sampai 2 tahun..insyaallah..

Oh ye sebelum terlupa saya juga ada add on Ostematrix @ Calcium. Sbbnya dah terasa badan ni kurang kalsium selepas bersalin anak ke-2. Gigi dah cepat rosak, gusi sakit, rasa sakit belakang, rasa kaki sejuk2 ngilu waktu malam..alhamdullillah slps konsisten amik Ostematrix sakit belakang dan kaki sejuk2 ngilu dah berkurangan. Tahu tak orang perempuan hilang kalsium sejak bila???.. Sejak kita dah start period tau.. Bayangkan berapa byk kalsium dah hilang..tu belum lagi pregnant dan menyusu badan..


APA KELEBIHAN SET PENYUSUAN SHAKLEE?

  • Kesihatan ibu lebih baik. Apabila kesihatan lebih baik maka lancarlah proses penyusuan susu ibu.
  • Ibu lebih bertenaga dan emosi terkawal. Ini kerana proses penyusuan susu ibu sangat dipengaruhi oleh kecergasan dan emosi ibu. Sekiranya ibu sentiasa letih mesti timbul rasa malas nak pam kan?.. asyik stress dan marah pun blh ganggu proses penyusuan susu ibu. nak2 ibu yang berkerjaya lagi..dengan kerja lagi..dengan nak pam lagi.. so biar kita lalui fasa penyusuan susu ibu ni dengan mood yang sentiasa tenang..
  • Susu lebih pekat..bila susu pekat anak kita minum pun cepat kenyang.. 

UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH.

UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH.

  1. Baca Online Ordering Agreement dan pilih pada button AGREE. Klik pada button NEXT untuk teruskan.
  2. Skrin akan memaparkan produk Set Penyusuan dan anda boleh ubah kuantiti yang anda ingin beli dan klik pada button CHECKOUT.
  3. Skrin akan memaparkan maklumat yang perlu anda lengkapkan untuk tujuan proses penghantaran. Klik pada button CONTINUE untuk teruskan.
  4. Skrin akan memaparkan maklumat tempahan dan penghantaran. Klik pada button PROCEED FOR PAYMENT.
  5. Skrin akan memaparkan maklumat pembayaran. Pembayaran hanya boleh dibuat melalui DEBIT CARD/CREDIT CARD. Sila masukkan maklumat yang diperlukan dan klik pada button CONFIRM PAYMENT.
  6. Tempahan anda akan diproses dan apabila transaksi telah berjaya, skrin akan memaparkan pengesahan tempahan anda. Anda boleh cetak resit tempahan anda sebagai rujukan.

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Pengalaman saya berpantang dengan Shaklee

Assalamualaikum,

Pagi ni saya nak share pengalaman saya berpantang dengan Shaklee. Masa tu saya tgh pregnant anak ke-2. Sebelum bersalin dok terfikir gak nak makan set pantang yang mana. Masa anak sulung saya makan set pantang ST. So kali ni saya nak try pulak produk lain.. So saya order la set pantang Shaklee dengan Master Iffah Anuar sbb sblm ni pernah beli set menyusu dengan dia masa anak sulung. Masa beli set pantang tu saya belum jadi ahli lagi..mmg terpk nak jadi tapi masa tu hati tak terbuka lagi..

Bila dah bersalin, saya pun cuba set pantang Shaklee ni. Mula2 makan tu dah rasa lain.. rasa lebih bertenaga compare masa pantang anak sulung. Walaupun anak ke-2 ni kerap bangun malam tapi keesokkan harinya saya tetap bertenaga. Siap blh buat online bisnes lagi masa tu. Sangat impress sbb masa anak sulung saya asyik keletihan sbb berjaga malam..

Bila dah rasa best ngan Shaklee, barulah hati terbukak nak jadi ahli.. Jadilah ahli di bawah Master Iffah Anuar..  apa yang saya rasa kelainan dengan Shaklee takkan dirasai kalau kita tak KONSISTEN.

APA YANG ADA DALAM SET PANTANG SHAKLEE?


APA KELEBIHAN SET PANTANG SHAKLEE?
  • Ibu berasa lebih bertenaga.
  • Emosi terkawal dan tidak stress walaupun kena bangun tengah2 malam.
  • Kesihatan lebih baik dengan peningkatan imun badan.
  • Pemulihan luka lebih cepat dan sangat sesuai untuk ibu yang bersalin secara operation.

UNTUK TEMPAHAN ANDA BOLEH KLIK DI SINI. DAN BACA ARAHAN DI BAWAH:

  1. Baca Online Ordering Agreement dan pilih pada button AGREE. Klik pada button NEXT untuk teruskan.
  2. Skrin akan memaparkan produk Set Pantang dan anda boleh ubah kuantiti yang anda ingin beli dan klik pada button CHECKOUT.
  3. Skrin akan memaparkan maklumat yang perlu anda lengkapkan untuk tujuan proses penghantaran. Klik pada button CONTINUE untuk teruskan.
  4. Skrin akan memaparkan maklumat tempahan dan penghantaran. Klik pada button PROCEED FOR PAYMENT.
  5. Skrin akan memaparkan maklumat pembayaran. Pembayaran hanya boleh dibuat melalui DEBIT CARD/CREDIT CARD. Sila masukkan maklumat yang diperlukan dan klik pada button CONFIRM PAYMENT.
  6. Tempahan anda akan diproses dan apabila transaksi telah berjaya, skrin akan memaparkan pengesahan tempahan anda. Anda boleh cetak resit tempahan anda sebagai rujukan.

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 889076
HP: 019-983 5090
Email: hidayahmohamad83@gmail.com

Ingin menambah pendapatan??

Jom sertai kami dalam menjana pendapatan tambahan dengan Shaklee. Kalau ada duit tambahan 3-4 angka pun dah kira ok kan?.. buat tambah duit barang dapur, susu dan pampers anak..

Berminat anda boleh email kepada saya Hidayah Mohamad.


Pedih Ulu Hati?? Atasinya dengan Shaklee

Assalamualaikum,

Saya nak share satu cite.. baru2 ni suami rasa pedih2 ulu hati.. minum air byk pun x hilang2 gak.. sampai la tgh mlm dlm jam 12 lebih dah tak tahan sgt dia pun bancuh ESP dan Oren Sunquick dalam shake..selepas minum lebih kurang sejam lebih.. alhamdullillah rasa pedih ulu hati makin berkurang.. sebelum ni tak pernah lagi try ESP bila rasa mcm ni.. alhamdullillah mlm blh tido lena kalau tak mesti rasa sesak je nafas nk tido..

APAKAH PEDIH ULU HATI?

Pedih ulu hati atau "heartburn" merupakan rasa sakit di bahagian atas perut atau dada dan kadangkala sehingga ke bahagian kerongkong. Ia sejenis ketidakhadaman yang biasa. Walaupun kesakitan di alami adalah di bahagian dada, pedih ulu hati tiada kaitan dengan penyakit jantung. Sebaliknya, kesakitan tersebut adalah disebabkan oleh asid perut. Didapati sekurang-kurangnya 30% orang dewasa pernah mengalami pedih ulu hati dengan sekurang-kurangnya 10% mengalaminya hampir setiap hari. Manakala sekurang-kurangnya 25% wanita mengandung mengalami pedih ulu hati atau tanda dan simptom lain yang berkaitan pedih ulu hati.
Ketidakhadaman pula merupakan rasa tidak selesa di bahagian atas saluran gastrointestinal disebabkan oleh pemakanan. Tanda-tanda dan simptom ketidakhadaman termasuklah:
  • Rasa tidak selesa, sakit ataupun kejang di bahagian perut
  • Sendawa
  • Rasa loya dan tiada selera makan
  • Rasa kembung atau penuh di bahagian perut

Pedih ulu hati terjadi apabila asid perut tertolak naik ke bahagian esofagus (refluks) dan menyebabkan iritasi pada lapisan esofagus.  Refluks ini terjadi disebabkan oleh injap yang memisahkan esofagus dan perut tidak tertutup dengan sempurna.
Pedih ulu hati biasanya terjadi dalam masa 30 hingga 60 minit selepas makan. Kesakitannya meningkat apabila berbaring, membongkok ke depan atau apabila mengalami kesukaran membuang air besar. Rasa sakit biasanya berkurang dalam keadaan berdiri tegak, meminum air atau menelan air liur ataupun mengambil antasid (peneutral asid dalam perut).
FAKTOR DAN RISIKO :
  • Mengambil makanan yang melemahkan otot injap esofagus seperti makanan pedas, berempah dan coklat.
  • Pengambilan alcohol dan kafein.
  • Makan dalam kuantiti yang banyak dan tidak mengunyah dengan perlahan.
  • Melakukan aktiviti fizikal sejurus selepas makan.
  • Diet rendah serat.
  • Mengalami tekanan dan kemurungan.
  • Berlebihan berat badan.
  • Memakai sesuatu yang ketat di bahagian pinggang (contohnya tali pinggang yang ketat).
  • Mengandung.
  • Merokok.
  • Ubat-ubatan tertentu (contohnya, aspirin, ubat anti keradangan jenis bukan steroid (NSAIDs), alendronate, risedronate, doxycycline, minocycline).

Credit Info : Know your medicine
 
SUPLEMEN SHAKLEE YANG SESUAI :


Diperlukan dalam pembinaan sel-sel baru dan organ yang sihat. Protein dapat mengurangkan kemahuan tubuh badan kita untuk mengambil makanan yang bergula dan berkanji.


Diperlukan untuk pencernaan yang sihat dan menukarkan gula kepada tenaga. 















Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com 

- Hidayah Mohamad-
 

Wednesday, 20 February 2013

Herb-Lax

Adakah anda sering merasa susah untuk buang air besar?..kadang2 sampai 2-3 hari tak membuang..ini mungkin tanda2 anda terkena "SEMBELIT"..sindrom ini jangan dipandang remeh kerana ia boleh menyebakkan usus anda berdarah..seram bukan?..apakah supplemen yg sesuai bagi mengatasi masalah ini?..mari kita belek2 skit apa kelebihan Shaklee Herb-Lax ni..





MANFAAT UTAMA HERB-LAX:

  • Pembersihan najis yang tersekat

  • Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.

  • Membantu masalah sembelit.

  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semua proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
  • Mengempiskan perut

  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas sebagai minuman teh herba.

FORMULASI YANG DIPATEN:
  • Senna leaves – merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
  • Buckhorn bark – melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.
  • Licorice root – membantu proses detoksifikasi.
  • Fennel seeds – mengeluarkan toksin yang terkumpu akibat lebihan makanan dan pengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.
  • Anise seeds – merangsang pengeluaran jus gastric untuk membantu proses pencernaan.
  • Rhubard root – herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotic.
  • Blue malva flower – membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
  • Culver’s root – membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma
  • Alfalfa leaves – membersihkan usus, darah dan hati.

PERBEZAAN SHAKLEE:
  • Terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi : alfafa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root.
  • Sifatnya menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

















Untuk sebarang info mengenai produk dan juga order sila hubungi saya SMS/WhatsApp/Viber di 019-9835090 atau anda boleh emailkan terus kepada hidayahmohamad83@gmail.com

-Hidayah-

Info Lain :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...